avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poti primi amenda fara proces verbal ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poti primi amenda fara proces verbal ?

Am fost oprit de controlori OTL(Oradea transport local) ,eu avand bilet, si mi s-a spus ca acel bilet a fost refolosit , ei incercand sa-mi arate o cifra pe fundal!
Mi-a solicitat cardul OTL din care mi-a luat datele personale , mi-a luat biletul si s-a dat jos la urmatoarea statie fara sa ma avertizeze sau sa ma instiinteze de vreo neregula sau sa-mi faca proces verbal!
Dupa o luna am primit instiintare in legatura cu faptul ca am fost amendat!
E legal ce au facut cei de la OTL? Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: catapk , utilizator 12:10, 1 Mai 2013
OG 2/2001

Art. 31. − (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a
sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau
comunicării acestuia.

in ce termen ati primit procesul verbal? in cel mult o luna sau s-a depasit termenul?
la rubrica "Mentiuni" este specificat de ce nu este semnat de catre dvs sau este trecut un martor asistent?
Cam la 30 de zile dupa intamplare am primit procesul acasa(adica azi)! O sa ajung Marti acasa sa citesc si eu ,personal, documentul si probabil voi cere si alte informatii ! Cel mai probabil voi face contestatie!
Buna , o sa vin cu informatii noi despre confuzia mea. Acum am ajuns si eu sa vad procesul verbal trimis care mi-a ajuns acasa. A fost intocmit la 28 .03 la 2 zile dupa ce m-au oprit, iar la atestatie este bifat "lipsa contravenient" ca motivatie pentru lipsa semnaturii. Problema mea majora e:"Cum sa stiu sa ma prezint daca ei nu m-au instiintat ca voi primi amenda?" doar ce mi-a confiscat pur si simplu asa zis "biletul refolosit" . Mi-a zis doar faptul "ca pot" (nu "ca trebuie")sa vin sa vad biletul la sediu daca cred ca nu e refolosit si nu mi-a zis ca ar fi vorba de amenda! Eu am crezut ca e vorba de un avertisment si normal ca nu mi-am mai batut capul!
Problema mea secundara e faptul ca la martor e trecut in mod cert un alt controlor, ca si cum doi politisti dintr-un caz sunt martori unul celuilalt! "E corect sau legal acest lucru ?"
Si cea de-a treia problema care m-a facut sa ma enervez si mai tare e ca la punctul 3 din procesul verbal scrie urmatorul fapt
"3. S-a pus in vedere contravenientului ca poate achita pe loc XX lei sau in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului verbal ori dupa caz la data comunicarii acestuia suma de XX lei reprezentant ... "
O sa ma duc sa fac cel mai probabil contestatie! In contestatie pot sa ma leg de aceste asa zise "erori de comunicare" din partea controlorilor, nu? Ele de fapt fiind si motivul principal al problemei mele!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2013
catapk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema controlor ratp Veaceslav Veaceslav Buna, Sunt Veaceslav si astazi 10.20.2011 am fost victima, sa zicem, a unui abuz de drept din partea unui controlor din cadrul RATP. S-a oprit autobuzul intre ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda politia comunitara Alex_tm Alex_tm Buna ziua. Urc in tramvai vorbind la telefon cu biletul in mana. Urca in spatele meu 2 controlori si un \"politist\" comunitar. Ii vad, inchid telefonul si ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)