buna ziua am si eu o problema la care as dori ,daca se poate, un raspuns.m-am despartit de sotul meu si am hotarat impreuna ca fetita in varsta de doi ani jumate sa ramana la mine.as dori sa stiu la ce program de vizita are dreptul tatal si daca pensia de intretinere se aplica la salariul net sau brut.multumesc
Programul de vizita poate fi: de 2 ori pe luna de sambata pana duminica, o saptamana din vacanta de iarna, o luna din vacanta de vara. Dar nu este un program fix pe care instanta trebuie sa-l aiba in vedere, acesta, indicat de mine, este doar orientativ si poate fi acordat de instanta in aceasta modalitate sau putin modificat, in functie de situatia de fapt particulara a cazului.
Pensia de intretinere se stabileste raportat la venitul net.
Daca tatal il poate ingriji ...de ce nu?
Sunt situatii in care mamele pleaca si abandoneaza copiii, chiar si de cate zile sau luni la tata...si acestia se descurca.
Da, corect! Daca tatal face dovada ca are conditii de a-l ingriji la fel de bine sau suficient de bine ca dv. in acea perioada, de ce nu?
Instanta este singura in masura sa stabileasca daca cererea tatalui minorului este justificata sau nu pe baza probatoriului ce urmeaza a fi administrat in instanta. Poate ca acest nu solicita un program atat de permisiv cum a aratat in exemplul sau, colegul meu Mihai, in mesajul postat mai sus, astfel ca instanta nu poate acorda mai mult decat s-a cerut sau ceea ce nu s-a cerut, acest fiind caz de casare a hotararii pronuntate in astfel de conditii. ;)
Program vizita minor
gandbun
bine v-am regasit...
as dori daca se poarte sa ma lamureasca si pe mine cineva!
am terminat procesul de stabilire program vizita minor...si instanta a dat ... (vezi toată discuția)