avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii acordare adeverinta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

acordare adeverinta

Am un salariat care pe data de 18.04.2013 a facut 90 de zile CM si vrea sa intre la comisie.Eu i-am dat adeverinta cu zile CM pe ultimile 12 luni (adica 72 zile) si am facut copii dupa medicale aferente lunii aprilie pe care nu le-am inclus in adeverinta. Cei de la comisie vor adeverinta, iar legea spune ca se elibereaza adeverinta cu CM pe ultimile 12 luni. La CASMB am intrebat si mi s-a spus ca este corect ceea ce am facut, o alta adeverinta cu 90 de zile pot sa-i dau dupa ce se incheie luna aprilie, dar cei de la Pansii implicit salariatul nu vrea sa inteleaga. Va rog dati-mi niste sfaturi nu stiu ce sa fac! Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 26 Aprilie 2013
Sincera sa fiu si eu consider ca ati procedat corect, cei de la comisie va cer alta adeverinta cu total CM - 90 zile, dar puteti sa le adresati in scris sa va ofere baza legala conform careia va cer acest lucru.
Poate nu este corect ce spun eu mai sus , dar un raspuns in scris, o baza legala ar ajuta f mult .

Dar oricum saptamana viitoare se si incheie luna aprilie asa ca ...
Totodata eu stiu ca orice cerere adresata de salariat , trebuie sa fie solutionata de angajator in max. 15 zile , asa ca inca sunteti acoperita, nu au trecut acele zile.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
Mariralu, utilizator
Asa cum s-a mentionat, aveti la dispozitie 15 zile, dar daca doriti sa faceti acum adeverinta, aveti posibilitatea sa-i intocmiti situatia pe luna aprilie pe baza certificatelor medicale, asta in cazul in care certificatele medicale acopera toata luna aprilie. Puteti face astazi pontajul, salariul si intocmiti adeverinta.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
lorelayold76, utilizator
Daca legea spune ca se elibereaza adeverinta cu CM pe ultimile 12 luni, cum sa-i dea o noua adeverinta in aprilie .... aceasta va putea sa-i dea o noua adeverinta incepand cu data de 02.05.2013 ...


@ Mariralu
... Totodata eu stiu ca orice cerere adresata de salariat , trebuie sa fie solutionata de angajator in max. 15 zile , asa ca inca sunteti acoperita, nu au trecut acele zile...


Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva ... cred ca confundati prevederile art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 care se refera la cu totul altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 10 Iohana27 Iohana27 Buna ziua, am zi si eu o situatie daca s-a mai confruntat cineva si poate sa ma ajute: - am un salariat care a avut in perioada sept - noiembrie 2014 CM cod ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical guzmania guzmania Sunt angajata la un S.R.L. din 05.06.2008 si am facut varsat de vant. Am avut concediu medical 14 zille. Medicul de familie mi-a incadrat boala la boli ... (vezi toată discuția)
Depasirea nr. de zile cm rusualexandra rusualexandra Am un salariat care in ultimile 12 luni a avut 272 zile cm (s-a operat de hernie a avut zile cm pt boala obisnuita si 90 zile acordate de comisie pt ... (vezi toată discuția)