avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită BO - investire, Judercatoria competenta a investit ...
Discuție deschisă în Executare silită

BO - investire, Judercatoria competenta a investit titlul cu formula executorie

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Banca a obtinut investirea cu formula executorie a BO in anul 2010.
Azi in proces , presedintele m-a pus sa alfu care este judecatoria unde banca a obtinut investirea pentru ca pe stampila judecatoriei nu se intelege exact sectorul: 2, 3, 5?
Banca a delcarat in intampinare ca investirea a fost facuta la sectorul 5 dar judecatorul nu crede si vrea sa decline competentaX-(
Cum pot eu alfa care este judecatoria care a investit BO? mentionez ca nu au depuse contestatii si nu a fost proces in contradictoriu cu privire la investirea asta.

Sper ca am fost coerenta, daca nu ati inteles poate imi puneti intrebari ajutatoare.

Va mutlumesc
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 08:10, 28 Aprilie 2013
Multumesc mult o sa vad ce fac
ce inseamna:

Judecatoria de la locul platii mentionat pe BO?

la ce se refera locul platii? la mentiunea locul platii pe BO scrie Bucuresti; in cazul asta care era instanta competenta sa investeasca BO? sector 5 - unde are domiciuliul avalul, respectiv sediul debitorului..sau sector 2 sediul bancii?


Din cate am citit si m am interesat:

Dispoziţiile art. 10 alin.3 C. p. civ. prevăd competenţa instanţei locului plăţii atunci acesta este expres prevăzut în biletul la ordin, chiar dacă sediul emitentului este în raza teritorială de competenţă a altei instanţe.

In cazul meu(emitent) sediul este sect 5; locul platii este BUCURESTI - sa inteleg deci ca instanta competenta era sect.5?



M am lamurit, am gasit o speta:

Cu privire la locul platii, pe titlu fiind mentionat municipiul Bucuresti, fara indicarea sectorului, aceasta face sa devina incidente prevederile art.10 teza I C. proc. civ., respectiv competenta apartine instantei sediului paratului.


" Cererea are ca obiect investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin emis in conditiile Legii nr.58/1934, care, potrivit art.10 pct.3 C. proc. civ. prevede o competenta alternativa, deopotriva a instantei domiciliului paratului, cu cea a locului platii, pentru solutionarea acesteia.

Potrivit art.12 C. proc. civ., alegerea intre instantele deopotriva competente apartine reclamantului si, fiind o competenta alternativa, raportat la art.19 si 159 C. proc. civ., reprezinta un caz de competenta relativa.

Astfel, creditorul a introdus cerere de investire cu formula executorie la Judecatoria Sector 3 Bucuresti, care corespunde instantei ?locului platii?. Optand in acest mod s-a retinut ca reclamantul si-a exercitat dreptul de alegere conferit de lege, ?locul platii? fiind orasul Bucuresti, aspect fata de care introducerea cererii la Judecatoria sector 3 Bucuresti a fost consfintita prin stabilirea competentei materiale in favoarea acestei instante.

Locul platii a fost stabilit, potrivit titlului executoriu, ca fiind orasul Bucuresti, situatie in care, oricare din instantele competente material, situate la locul platii, are competenta de a solutiona cererea de investire cu formula executorie, deci inclusiv Judecatoria sectorului 3 Bucuresti, conform alegerii reclamantei. Vazand si dispozitiile art.22 alin.5 C. proc. civ., s-a stabilit competenta solutionarii cauzei, in favoarea Judecatoriei Sector 3 Bucuresti "


[pentru a completa un masaj, folositi butonul " editeaza"]
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo si cec Marius Popescu 1971 Marius Popescu 1971 Pe 24.11.2009 am depus la Judecatoria sect. 3 spre a fi investite cu formula executorie 5 BO si CEC, ale unor societati diferite. Acestea au fost repartizate ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)
Investire bilet la ordin, judecatoria competenta herculeroco herculeroco Salutare! Am si eu o mica problema: trebuie investit cu formula executorie un bilet la ordin. Debitorul are sediul in jud. Olt, iar locul platii este ... (vezi toată discuția)