avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita- se poate ataca act donatie?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita- se poate ataca act donatie?

buna,
Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare silita, banca va executa toate proprietatile aflate pe numele meu sau numai apartamentul ipotecat?
Mentionez ca mai detin un alt imobil ptr care voi face acte de donatie catre fratele meu. Banca mai poate avea pretentii si asupra imobilului donat?
multumesc anticipat!
ella2012 a scris:
... Mentionez ca mai detin un alt imobil ptr care voi face acte de donatie catre fratele meu. Banca mai poate avea pretentii si asupra imobilului donat?

Banca poate avea pretentii, doar daca stie /afla de donatie. Daca ii spune careva.
Ei verifica bunurile, prin executor, dupa cnp la cadastru si la impozite locale.
Daca acolo nu mai figurati dvoastra, nu mai figureaza nici cnp-ul dvoastra.

Ca sa anuleze actul de donatie (sau vanzare), trebuie sa o faca tot in instanta, judecata. Asta o poate face 3 ani in urma.

Si, da, daca fratele este cumparator de buna credinta (poate sa dovedeasca suma, s-au dat/primit banii), actul de vanzare nu se poate ataca paulian
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
trandafir2, moderator
Buna seara .
Anularea vanzarii bunului respectiv respectiv executarea silita a acestui bun,se poate face doar daca se dovedeste ca vanzarea a fost fictiva,adica nu s-au si virat banii prevazuti in contract, fiind in acest caz o donatie deghizata,caz in care se poate cere anularea contractului prin actionea pauliana .
Cu stima,
Marius Bote .
Dacă tot vrei să fentezi banca, fă un contract de împrumut cu o terță persoană de încredere și înscrie ipotecă pe imobilul fără sarcini, valoare mai mare ca și a imobilului. Și gata. Ideal în favoare fratelui.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Floexe, utilizator
ella2012 ,

Banca va poate executa pe absolut toate bunurile pe care le aveti pana cand isi recupereaza creanta.
Si cum daca nu reusiti sa platiti un timp veti ajunge la niste sume exorbitante, ca si cum ati fi facut un imprumut la camatari, ar fi recomandabil sa nu aiba ce sa mai execute si sa va nenorociti si restul familiei.

[editat citat]
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Executare un apartament vandut se poate? MARAZZI MARAZZI am imprumutat un credit in 2007 ptr nevoi personale., specific , ca n 2005 aveam ipoteca pe casa mea de catre mama mea, in 2009 am pasarit tara si nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act de vanzare ContSters99244 ContSters99244 Buna ziua, As dori cateva sfaturi in legatura cu situatia unui apartament.Mama mea aste datoare catre o persoana fizica cu o suma destul de mare de bani.Cum ... (vezi toată discuția)