avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CUM SE ALICA ART.69 CODUL MUNCII ,IN ACEST CAZ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CUM SE ALICA ART.69 CODUL MUNCII ,IN ACEST CAZ?

În cazul în care angajatorul intenţionează să efectueze concedieri colective, acesta are obligaţia de a iniţia, în timp util şi în scopul ajungerii la o înţelegere, în condiţiile prevăzute de lege, consultări cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor...Aceasta prevedere a art.69 codul muncii cum se aplica in cazul in care in unitate nu exista sindicat si nici reprezentanti ai salariatilor?Salariatii sunt informati in mod personal cu 30 de zile inainte?Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: laurentiusergiu_33 , utilizator 20:20, 2 Martie 2009
IN POSTAREA ANTERIOARA DUMNEAVOASTRA IMI SUGERATI CA IN SITUATIA EXPUSA DE MINE,LEGEA NU PREVEDE NICI O SOLUTIE IAR IN URMATOAREA POSTARE DESI ATI CONSTATAT CA AM MAI SUPUS-O DEZBATERII ODATA,IMI SUGERATI SA MAI PUN ACEEASI INTREBARE LA ITM!!!??CA SA MI SE DEA ACELASI RASPUNS???REGRET,DAR NU INTELEG...INTREBAREA ERA RELATIV SIMPLA:SOCIETATEA INCALCA LEGEA ,INITIIND CONCEDIERI COLECTIVE FARA A CONSULTA PE REPREZENTANTII SALARIATILOR(CARE NU EXISTA)?
Va rog nu mai scrieti cu majuscule, este o incalcare a regulamentului de postare. Multumesc!
laurentiusergiu_33 a scris:

IN POSTAREA ANTERIOARA DUMNEAVOASTRA IMI SUGERATI CA IN SITUATIA EXPUSA DE MINE,LEGEA NU PREVEDE NICI O SOLUTIE IAR IN URMATOAREA POSTARE DESI ATI CONSTATAT CA AM MAI SUPUS-O DEZBATERII ODATA,IMI SUGERATI SA MAI PUN ACEEASI INTREBARE LA ITM!!!??CA SA MI SE DEA ACELASI RASPUNS???REGRET,DAR NU INTELEG...INTREBAREA ERA RELATIV SIMPLA:SOCIETATEA INCALCA LEGEA ,INITIIND CONCEDIERI COLECTIVE FARA A CONSULTA PE REPREZENTANTII SALARIATILOR(CARE NU EXISTA)?

Nu intelegeti pentru ca nu vreti sa intelegeti , intrucat ati postat de mai multe ori acelasi mesaj .
De asemenea , nu vad aceasta intrebare pe care o postati in mesajul care incalca Regulamentul de postare pe forum ... uitati-va la mesajul postat in data de 28.02.2009, ora 20.14.
In al doilea mesaj al meu, nici nu am facut referire la faptul ca dvs sa va adresati ITM-ului, ci instanta de judecata.
Daca nu cititi bine raspunsurile eu nu am cum sa va fac sa intelegeti, intrucat nici dvs nu stiti ce doriti.
Imi pare rau,dar, sincer,dumneavoastra credeti ca am primit raspuns(si nu ma refer doar la dumneavoastra),la intrebarea:societatea incalca legea,initiind concedieri colective fara a consulta pe reprezentantii salariatilor(care nu exista)?Este vorba de o situatie doar ipotetica in acest moment insa avem informatii ca in tara vor fi concediati peste 600 de angajati si sunt convins ca nu o vor face cu art.65(1),pentru ca ar dura 20 de luni.Va multumesc pentru intelegere!
În cazul în care angajatorul intenţionează să efectueze concedieri colective, acesta are obligaţia de a iniţia, în timp util şi în scopul ajungerii la o înţelegere, în condiţiile prevăzute de lege, consultări cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor.
Obligaţia în sarcina angajatorului de a iniţia consultări cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor, în scopul punerii de acord, este o obligaţie de diligenţă, ceea ce înseamnă că nerespectarea acestei obligatii are ca efect nulitatea absoluta a deciziilor de concediere.

Alte discuții în legătură

Concediere individuala cu notificare sindicat? nicusan nicusan poate liderul nostru de sindicat sa ridice pretentii ca nu a fost anuntat in privinta luarii hotararii de concediere individuala a 25 de salariati care de ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva loredanastiuca loredanastiuca Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM ... (vezi toată discuția)
Concedieri colective Antonie Bogdan Antonie Bogdan Buna ziua. In firma unde lucrez s-au facut deja 2 randuri de concedieri colective si cred ca urmeaza al 3-lea din care probabil voi face si eu parte. Stiu ca ... (vezi toată discuția)