avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocare decizie de concediere in perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocare decizie de concediere in perioada preavizului

Buna ziua,
Angajatorul se afla in urmatoarea situatie: in cadrul societatii a fost aplicata masura concedierii colective, in urma careia, au fost emise Notificari de preaviz (de 20 de zile lucratoare) pentru toti salariatii care urmau sa fie concediati. Cu trei zile inainte de expirarea termenului de preaviz, s-au comunicat deciziile de concediere. Dar, exact in ultima zi de preaviz, unui salariat i s-a facut rau la serviciu si a fost luat cu salvarea, iar situatia lui este extrem de grava si nu se stie cat timp va sta in spital. Ce trebuie sa faca angajatorul, avand in vedere ca o astfel de situatie suspenda termenul de preaviz dar salariatul a primit deja si decizia de concediere? Angajatorul trebuie sa revoce decizia de concediere si sa emita o alta decizie dupa ce salariatul se va reintoarce la serviciu sau va trebui, atunci cand salariatul se va reintoarce la serviciu, sa modifice decizia de concediere deja emisa cu modificarea corespunzatoare a datei de incetare a CIM? Daca ar trebui sa revocam decizia de concediere, ne poate ajuta cineva cu un model de astfel de decizie? care sunt temeiurile de drept? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 27 Aprilie 2013
Daca salariatul respectiv a primit decizia de concediere in perioada de preaviz , atunci angajatorul o va revoca pe acesta si va emite alta noua dupa revenirea din concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura anulare preaviz crystynayda crystynayda Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o problema? In prezent, cativa angajati sunt in preaviz-desfiintarea postului, (ultima zi fiind pe data de 14.06.2013), ... (vezi toată discuția)
Preavizare angajati ContSters31759 ContSters31759 Am o intrebare, se pot lansa preavizele catre salariati, in acelasi timp cu notificarea de concediere colectiva adresata ITM-ului si AJOFM- ului? (vezi toată discuția)
Referitor la invocarea caducitatii unei decizii de concediere colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua As vrea sa aflu , daca se poate, un punt de vedere cu privire la urmatoarea speta: O angajata a unei societati este diponibilizata (concediere ... (vezi toată discuția)