avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura pentru obtinerea autorizatiilor de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura pentru obtinerea autorizatiilor de functionare a unui SRL

Buna ziua,

Am inteles ca as avea nevoie de urmatoarele autorizatii.
1.autorizatiei de functionare de la primarie (acord exercitii functionale?)
2.autorizatie a activitatilor la sediul social

Sa va dau cateva detalii despre firma:

firma este un SRL unde sunt asociat unic.
se ocupa de vanzari/intermedieri cu produse din lemn, finisate.
nu am magazin/sediu secundar/depozit/angajati, nu lucrez cu import/export, sunt doar eu care-mi duc activitatea de la sediu social (acasa la mine) prin intermediul unui site online.
codul caen principal al firmei este 4619 - Intermedieri în comerțul cu produse diverse
dar banuiesc ca eu activez acum conform codului 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet

Va rog un raspuns cat mai detaliat (unde si cum pot face rost de acestea, legea in vigoare care impune acest lucru, orice alte detalii folositoare)

Va multumesc anticipat!
Gabriel
up
up
hillfingerr a scris:
codul caen principal al firmei este 4619 - Intermedieri în comerțul cu produse diverse
dar banuiesc ca eu activez acum conform codului 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet

Gabriel, in primul rand va trebuie un certificat constatator de la Registrul comertului cu ce activitate (activitati) desfasurati. Acest act este foarte important. Il aveti?
Atentie, daca realizati venituri din activitati care nu sunt autorizate, acestea se pot confisca la un control al fiscului. Mare grija aici, 4619 vs.4791.
In al 2-lea rand, certificatul constatator va trebuie la eliberarea autorizatiei de functionare de la primarie. Procedura de eliberare a autorizatiei de functionare nu este identica de la primarie la primarie. In principiu trebuie mers la primarie (nu stiu care) cu:
Certificat de inmatriculare,
Certificat constatator,
Contract de spatiu
dovada platii taxei de autorizate
... si /sau alte acte cerute de primaria respectiva.
Aici mai fac o mentiune, depinde de cand este infiintata firma si daca a avut autorizatie de la inceput, ... daca nu, este posibil sa va puna sa platiti retroactiv, plusa amenda, ..depinde iarasi de la primarie la primarie.
multumesc mult Trandafir pentru raspunsul tau.
in sfarsit cineva care m-a lamurit si pe mine :)

trandafir2 a scris:
Atentie, daca realizati venituri din activitati care nu sunt autorizate, acestea se pot confisca la un control al fiscului. Mare grija aici, 4619 vs.4791.
In al 2-lea rand, certificatul constatator va trebuie la eliberarea autorizatiei de functionare de la primarie.
Aici mai fac o mentiune, depinde de cand este infiintata firma si daca a avut autorizatie de la inceput, ... daca nu, este posibil sa va puna sa platiti retroactiv, plusa amenda, ..depinde iarasi de la primarie la primarie.

salutare,

am sunat la "Biroului Activităţi Comerciale şi Evidenţă Spaţii Comerciale" din cadrul primariei sectorului de care apartin si mi s-a comunicat ca pentru sediu social nu e nevoie de nici o autorizatie, ci doar in cazul in care as fi avut un spatiu comercial (magazin, cabinet, etc)

cand zici ca activitatile trebuie autorizate, altfel veniturile se pot confisca, unde ar trebui sa merg sa obtin aceasta autorizatie? (ONRC, ANAF, primarie)
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
hillfingerr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii de functionare stefanev stefanev Buna seara ! Astazi mi-am scos certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului firma SRL-D. Pe langa acest certificat am primit si \"Certificatul ... (vezi toată discuția)
Autorizatii pentru magazin online prin srl hillfingerr hillfingerr Buna ziua, Tocmai mi-am deschis si eu un SRL asociat unic si intr-o prima faza doresc sa fac comert online si intermediere cu produse finisate din lemn. ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la autorizatia de mediu hillfingerr hillfingerr Buna ziua, Tocmai mi-am autorizat si eu la ONRC urmatorele activitati: - 4619 - Intermedieri în comerțul cu produse diverse - 4613 - Intermedieri ... (vezi toată discuția)