avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa in sistem real sau norma pe venit
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa in sistem real sau norma pe venit

Buna ziua. Am un pfa infiintat in 2009 .Pana acum am platit impozit in sistem real. As vrea sa trec la norma pe venit. Ce presupune acest lucru?Este o optiune buna?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:02, 27 Aprilie 2013
Depinde cum iesiti cu incasarile/venitul in timpul unui an fiscal. La adresa urmatoare gasiti normele de venit si codurile caen pentru care se accepta sa platiti impozit pe norme de venit, in judetul dumneavoastra si puteti sa comparati. Daca aveti venit mai mic ca norma de venit, nu va ajuta dar daca aveti venit mai mare, oricum tot fata de norma stabilita pentru acel an platiti impozitul dar si contributiile sociale. Optiunea o puteti face la inceputul anului, pana pe 31 ianuarie.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare si functionare pfa ana12345 ana12345 Buna seara, Am sa expun intai situatia si abia apoi am sa lansez cateva intrebari. Situatia este urmatoarea - in momentul de fata sunt angajat cu CM intr-o ... (vezi toată discuția)
Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)
Contributii si impozite pfa elf14 elf14 Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA si as avea nevoie de cateva informatii. Cum ar fi cel mai indicat sa declar impozitare - pe norma de venit sau pe venit ... (vezi toată discuția)