avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet conducere retinut in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet conducere retinut in Germania

Buna ziua, mi-a fost retinut carnetul de sofer UE emis in Romania pe teritoriul tarii Germaniei, 30 zile pentru ca am trecut pe rosu la semafor si m-a luat blitzul; Amenda 250 eur platita si justificata;Predau carnetul la cea mai apropriata sectie de politie,imi da dovada de retinere a carnetului auto pentru 30 zile si date despre ce a fost retinut; Intrebarea este am voie sa conduc pe teritoriul tarii Romaniei? Fac traducerea la aceea hartie de la politia din Germania ?Care au mai fost in cazul meu rog informatii ,va multumesc !
Cel mai recent răspuns: AlexDod , utilizator 23:12, 5 Septembrie 2018
Multumesc pentru raspuns,o sa va comunic in cateva zile ce sa rezolvat sau daca mai este nevoie pentru alti soferi aflati in cazul meu; O mica paranteza ati scris cu dovada de circulatie emisa in Romania nu pot conduce pana la Mos Craciun fiindca e eliberata doar pentru Romania,asa si sanctiunea care am primit-o este valabila DOAR pentru teritoriul in care a fost comisa!. O zi buna
aveti dreptate. asa am scris. dovada este valabila DOAR pe teritoriul tarii unde a fost comisa fapta dar omiteti faptul ca suspendarea este comunicata si autoritatii emitente iar daca ptr fapta respectiva se suspenda permisul si in tara de origine atunci se poate ajunge la dosar penal in cazul in care sunteti surprins conducand un autovehicul.
intrebarea este cu ce document veti conduce inafara tarii respective pe perioada suspendarii?
cu permisul care este suspendat sau cu dovada tradusa si apostilata?
astept un raspuns cum ati rezolvat problema, toata viata avem ceva de invatat.:)
o zi buna.
Odata ce l-au suspendat nemtii, numai ai voie sa conduci in alta tara. O spun din sursa sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)
Circularea pe teritoriul ue cu dovada de circulatie Barboo Barboo Buna ziua oameni buni Avand in vedere ca facem parte din UE, sunt foarte curios daca se poate circula pe teritoriul UE cu DOVADA DE CIRCUATIE, care iti este ... (vezi toată discuția)
Retinere permis strain ba.marinescu ba.marinescu Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie in legatura cu retinerea permisului strain. Sunt roman cu domiciliul in Germania si posed permis de ... (vezi toată discuția)