Buna ziua.In anul 2005 din cauza unor probleme financiare nu prea corecte intre familia mea(sot si sotie) in calitate de parinti si familia fiului meu am fost nevoit sa le cer sa imi vanda casa in care locuiau .Ei la acea data aveau toate aprobarile sa imigreze din Romania. Am cerut acest lucru intrucat in urma lor ramaneau unele probleme financiare destul de substantiale si pe care trebuia sa le rezolvam noi.In ziua incheerii actului de vanzare cumparare ei aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa9fiul meu si sotia lui) au plecat la notar si de acolo mi=au dat telefon sa ma duc sa semnez actul de vanzare.Il cunosteam pe notar ,l-am intrebat daca actul e in regula si la raspunsul afirmativ dupa o citire in fuga l-am semnat .Dupa ce familia fiului meu a imigrat am citit contractul si am descoperit ca ei pusesera clauza de uzufruct viager,Noi eram pensionar si cand am cumparat casa si terenul dar acum santem mai in varsta depasind 70 de ani amandoi.Ei au plecat de 9 ani.Mai este valabila notiunea de uzufruct viager.Noi in aceasta perioada am platit datoriile lor,impozite reparatii la casa etc.Noi am fost inselati.Fiul meu si sotia lui au sub 40 de ani.Cum pot intra in posesia definitiva a casei si terenului.Datoriile lor le-am acoperit prin vanzarea apartamentului nostru fiind foarte mari.Repet noi am fost de bun simt iar ei ne-au inselat.
Uzufructul viager este valabil chiar daca persoana nu isi exercita dreptul.
Este un drept si nu o obligatie juridica si ei aleg daca locuiesc sau nu acolo.
Proprietari sau nu?
marianabrt
buna seaemara tuturor,am si eu o problema daca cineva ma poate sfatui.la sfrsitul anului trecut eu si sotul meu am ajutat financiar pe soacra mea la cumpararea ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
buniculmiti
Am cumparat in 2005 o casa de la doi tineri care aveau la acea data sub 40 de ani Noi avem acum 70 ani.Nu am stiut ce inseamna la acea data uzufruct viager si ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)