Este foarte greu de spus deoarece nimic nu este perfect.
Cred ca in functie de situatie fiecare va ajunge la un anumit moment la asa ceva, doar ca nu poate fi ceva permanent...
Adica daca ati face un clasament locurile s-ar tot schimba periodic...
Din aceste trei categorii fiecare se poate considera implinit si integru, daca isi desfasoara activitatea cu profesionalism si responsabilitate.
Aceeasi situatie si in cazul primei intrebari : toate categoriile pot starni ura, pentru ca incercand sa faca dreptate vor trebui sa dea dreptate unei parti si sa o condamne pe cealalta.
Sunt si situatii in care se hotareste in functie de probe.
Un judecator nu poate condamna fara probe.
Un procuror nu poate obtine condamnare.
Clientul unui avocat poate fi condamnat pe baza de probe mincinoase.
Părerea mea este că persoana cea mai detestată este judecătorul. Absolut întotdeauna într-un dosar există o parte care pierde. Dosarul instrumentat de un procuror nu se termină absolut întotdeauna cu o trimitere în judecată. Avocatul mai şi câştigă procesele clienţilor lui (să mă scuze avocaţii pentru "mai şi câştigă", dar vreau să scot în evidenţă faptul că există clienţi mulţumiţi). Ceea ce vreau să spun este că judecătorul absolut întotdeauna nemulţumeşte pe cineva, atunci când nu se întâmplă ca cineva-ul să fie conştient că putea sau că trebuia să piardă litigiul, însă asemenea persoane sunt foarte rare.
Judecătorul este singurul care înfăptuieşte justiţia (nu dreptatea!) potrivit propriei conştiinţe şi dispoziţiilor legale, desigur. Procurorul este subordonat ierarhic iar avocatul îşi reprezintă clientul, indiferent cine ar fi acela. Există, desigur, şi avocaţi care nu acceptă orice clienţi, dar presupun că trebuie să treacă ani buni până să îşi permită să îşi aleagă clientela. Profesioniştii sunt fie eliminaţi, fie marginalizaţi de sistemul actual. Căutaţi altă ţară. :)