avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 30% somaj dupa angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

30% somaj dupa angajare

Seara buna!
Exista urmatoarea situatie: persoana in somaj pana in luna august 2013.
In luna mai anul curent persoana in cauza urmeaza sa incheie contracte cu durata nedeterminata pe timp partial -2 ore - cu 4 societati. Deci un total de 8 ore. In aceste conditii persoana mai poate beneficia de suma de 30% din indemnizatia de somaj in completarea veniturilor de la AJOFM ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Tyto , utilizator 18:55, 5 August 2014
Potrivit Legii nr.76/2002, art. 72 (1), persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.

Din textul de lege s-ar deduce ca angajarea trebuie sa se faca cu program de munca de 8 ore.zi si nu cu timp partial astfel incat cumulat sa ajunga la 8 ore.zi ....
Incercati sa intrebati si la Agentia de Somaj sa vedeti daca cele 8 ore pot fi formate din 4 CIM a cate 2 ore.
Va multumesc!
O sa intreb la Agentia de somaj, desi, dupa cum suna textul legii cred ca raspunsul va fi negativ.
Posibil ... insa cereti-le sa va spuna si unde scrie ca nu se pot cumula 4 c.i.m. cu 2 ore/zi ...
Buna ziua, am sa scriu in acest topic intamplarea mea avand o oarecare legatura legata de legea data. Am intrat in somaj cu un drept de 12 luni avand o suma de aprox. 520 lei/ luna. Dupa 8 luni m-am angajat, si conform legii am depus dosarul sa beneficiez in continuare de inca 4 luni de 30% din somaj (adica aprox. 150 lei). Uimirea a fost cand am fost sa ridic prima suma de la posta si erau 18 lei. :) Nu am scos nici plimbarea cu banii astia. Urmeaza ca zilele astea sa trec pe la dansii sa-i intreb unde sunt restul. Sa mai lovit cineva de o situatie asemanatoare?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Se pierde ajutorul de somaj in cazul in care ne angajam? alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o intrebare: in cazul in care vrem sa angajam o pers care este in somaj, acesta poate beneficia in continuare de ajutorul de somaj? Dar ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariu in cim denisimona denisimona Buna ziua, Sunt in somaj pana in iunie 2016 si urmeaza sa ma angajez , dar angajatorul respectiv vrea sa-mi faca CIM cu 4 ore pe una din societatile pe care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj de 30% pentru angajatii cu 4 ore Denisa22 Denisa22 Am beneficiat o luna de indemnizatia de somaj, m-am angajat, am mers am declarat angajarea, dar cand am cerut actele necesare pentru cei 30%, mi s-a spus ca eu ... (vezi toată discuția)