Seara buna!
Exista urmatoarea situatie: persoana in somaj pana in luna august 2013.
In luna mai anul curent persoana in cauza urmeaza sa incheie contracte cu durata nedeterminata pe timp partial -2 ore - cu 4 societati. Deci un total de 8 ore. In aceste conditii persoana mai poate beneficia de suma de 30% din indemnizatia de somaj in completarea veniturilor de la AJOFM ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Potrivit Legii nr.76/2002, art. 72 (1), persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajează pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizaţiei de şomaj beneficiază, din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilită şi, după caz, reactualizată conform legii.
Din textul de lege s-ar deduce ca angajarea trebuie sa se faca cu program de munca de 8 ore.zi si nu cu timp partial astfel incat cumulat sa ajunga la 8 ore.zi ....
Buna ziua, am sa scriu in acest topic intamplarea mea avand o oarecare legatura legata de legea data. Am intrat in somaj cu un drept de 12 luni avand o suma de aprox. 520 lei/ luna. Dupa 8 luni m-am angajat, si conform legii am depus dosarul sa beneficiez in continuare de inca 4 luni de 30% din somaj (adica aprox. 150 lei). Uimirea a fost cand am fost sa ridic prima suma de la posta si erau 18 lei. :) Nu am scos nici plimbarea cu banii astia. Urmeaza ca zilele astea sa trec pe la dansii sa-i intreb unde sunt restul. Sa mai lovit cineva de o situatie asemanatoare?