avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 30% somaj dupa angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

30% somaj dupa angajare

Seara buna!
Exista urmatoarea situatie: persoana in somaj pana in luna august 2013.
In luna mai anul curent persoana in cauza urmeaza sa incheie contracte cu durata nedeterminata pe timp partial -2 ore - cu 4 societati. Deci un total de 8 ore. In aceste conditii persoana mai poate beneficia de suma de 30% din indemnizatia de somaj in completarea veniturilor de la AJOFM ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Tyto , utilizator 18:55, 5 August 2014
1. Depinde cu ce data v-ati angajat.

2. Suma se plateste proportional cu numarul de zile din luna in care ati fost sub contract individual de munca.
Plata somajului pe cele 8 luni a fost calculata din data de 2 , eu mi-am facut angajarea tot pe data de 2 (mai). Cei de la somaj au spus sa le aduc adeverinta de la lucru ca figurez ca angajat intre 1- 10 ale luni, si m-am conformat. Am dus adeverinta in luna iunie si in 25 iulie am fost sa ridic banii... Eram in graficul de o luna completa. Maine am sa merg cu o noua adeverinta, pt ca asa e regulamentul :) , si daca am un raspuns concret, am sa trec aici detaliile in caz ca cineva se loveste de aceasta problema. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pierde ajutorul de somaj in cazul in care ne angajam? alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o intrebare: in cazul in care vrem sa angajam o pers care este in somaj, acesta poate beneficia in continuare de ajutorul de somaj? Dar ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariu in cim denisimona denisimona Buna ziua, Sunt in somaj pana in iunie 2016 si urmeaza sa ma angajez , dar angajatorul respectiv vrea sa-mi faca CIM cu 4 ore pe una din societatile pe care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj de 30% pentru angajatii cu 4 ore Denisa22 Denisa22 Am beneficiat o luna de indemnizatia de somaj, m-am angajat, am mers am declarat angajarea, dar cand am cerut actele necesare pentru cei 30%, mi s-a spus ca eu ... (vezi toată discuția)