avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contracte de inchiriere false ori corecte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contracte de inchiriere false ori corecte?

Pe locuinta mea s-au incheiat (prin inselatorie zic eu) 3 contracte de inchiriere cu mandatarul meu. Formularele contractelor de inchiriere au fost intocmite si semnate de catre chiriasi (mandatarul meu fiind in varsta de 79-81 ani, nici nu a vazut sau stiut de acele formulare, nefiind in tema cu intocmirea acestor contracte de inchiriere). Dar la circa financiara l-au dus pe batran sa semneze documentele agentului fiscal (pe care le-a semnat). Semnatura de pe aceste formulare este facuta de catre chiriasi, cu numele mandatarului meu. Acesta nu a stiut valoarea chiriei inregistrata de catre chiriasi in contracte. Dar la administratia financiara a semnat documentele pe care i le-a dat agentul fiscal de fata cu chiriasii, care l-au dus pe batran sa semneze (de buna voie). Sunt aceste contracte corecte? As putea sa demarez proces penal pentru fals si inselaciune, si sa cer ca despagubire contravaloarea cuvenita a chiriei in loc de cea (de 50 RON) scrisa de chiriasi in contractele de inchiriere? La administratia finaciara am primit amenzi pentru neplata impozitului despre care am aflat dupa 2,5 ani (deoarece mandatarul meu nu stia despre aceste impozite, fiind vina lui). Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
proces_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: proces_ro , utilizator 02:17, 30 Aprilie 2013
Trebuie sa demonstrati ca semnatura de pe contract nu apartine mandatarului dvs,aspect care eventual se poata clarifica prin expertiza tehnica
In cazul in care concluziile expertizei grafuloscopice confirma sustinerea dvs,va puteti ridica cu pretentii,respectiv sa va constituiti parte civila
Actele incheiate de madatarul dvs. va sunt opozabile.

Nu stiu in ce masura veti reusi sa dovediti o inselaciune.

Daca chiriasii au semnat in locul lui puteti face plangere penala.
Am facut plagere penala la parchet. In cercetarile si declaratiile de la politie, paratii au recunoscut ca au scris si semnat ei formularele de contracte, dar au motivat ca mandatarul meu (batranul) stia de incheierea contractelor cand a semnat la admin financiara.
In acest caz, cand documentele au fost semnate doar pe jumatate de catre mandatarul meu (doar la admin financiara), se poate lua in consideratie chiria trecuta in acele contracte?

Practic eu vreau sa stiu daca am sanse sa le cer retroactiv contravaloarea chiriei in dosar penal, paratii recunoscand ca au semnat formularele de contracte pe care au scris o chirie derizorie de 50 RON (ultimul contract de inchiriere fiind intocmit pe 5 ani). Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
proces_ro, utilizator
Semnatura pe documente oficiale (contracte de inchiriere) data de o persoana in varsta de mai mult de 80 ani mai este valabila? Un notar mi-a spus ca nu mai poate legaliza un document semnat de o persoana ce depaseste varsta de 80 ani, ca in cazul mandatarului meu, in ultimul contract de inchiriere.
proces_ro, utilizator
Problema este ca mandatarul meu a semnat ceva documente la administratia finaciara (nu stiu ce)! Administratia finaciara mi-a dat o copie a contractelor de inchiriere, dar nu au vrut sa-mi dea si copia acelui document pe care si eu am vazut semnatura mandatarului meu. Se pare ca acel document nu facea parte din contractul de inchiriere de vreme ce la politie a trebuit sa duc doar copia contractului de inchiriere pe care eu l-am reclamat ca si o falsitate.
proces_ro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract/ preaviz laurasimona laurasimona Buna ziua, Din motive independente de voita mea, ma vad pusa in situatia sa renunt la contractul de inchiriere. Am anunatat proprietara si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez de la parati contravaloarea uzurii bunului meu? proces_ro proces_ro In anii 2005, 2006 au fost facute renovari in locuinta mea de catre cei cu care ma aflu in prezent in process (paratii), care au incheiat 3 contracte de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament cu mandatar costinliviu costinliviu doresc sa inchiriez un apartament in bucuresti, insa am unele dificultati! proprietarul este plecat in strainatate, are mandatar insa acesta nu domiciliaza in ... (vezi toată discuția)