avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere contravenþionalã permis reþinut pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere contravenþionalã permis reþinut pentru vitezã

As dori sa fac o contestatie catre jud Focsani unde am fost surprins de un radar mobil,cu 107 km.In procesul verbal scrie ca am fost detectat cu ap. radar pe raza unei anume localitati ,dar eu nu am condus cu aceasta viteza in localitate,ci in afara localitatii unde puteam circula cu 90 km.Mi s-a retinut permisul pt 90 zile plus amenda de vreo 670 lei.Stiu sigur ca am circulat cu viteza mica pe tot parcursul drumului facut pe E 85 de la Bucuresti spre Adjud ,pt ca stiam ca e plin de radare acest drum. Nu inteleg cum m-au detectat ei cu Radar ca as fi circulat in localitate cu aceasta viteza mare.Am fost oprit de masina politiei care s-ar fi intors dupa mine. Eu m-am intalnit cu masina politiei fata in fata ,dar eram in afara localitatii cu vreo 3 km,Cred cu tarie ca aceasta viteza am avut-o in afara localitatii si nicidecum in localitate.Le-am spus politistilor ca sa-mi arate filmarea si au refuzat. Mi-au spus ca pot face un memoriu catre politia din Buc unde am domiciliul si ca voi putea obtine retinerea permisului pt 30 zile ca oricum nu am avut mare viteza.Pt simplul fapt ca mi-a spus acest lucru, cum ca nu avram asa viteza mare ,ma face sa fiu sigur ca nu eram in localitate,ca totusi sa fii in localitate cu viteza de 107 km inseamna ca ai depasit cu 57 km fata de limita legala si ca atare este o viteza mare pt localitate.A mai fost cu mine in masina un amic ,care as vrea sa-l pun ca martor ca si el stie ca nu aveam viteza asta,era si masina lui,abia mi-o daduse sa o conduc cu vreo 50 km inainte de a ma opri politia ,nu cunosteam f bine masina . era pt prima oara cand conduceam acea masina si nu mergeam cu viteza asa mare .Vreau sa depun plangere la judectoria Focsani asa cum e scris in PV ,pt ca doar acolo trebuie sa o depun.Intrebarea mea ar fi daca as putea sa trimit cererea de chemare in judecata prin posta cu confirmare de primire.Si daca da,atunci certificatul de grefa cum pot sa-l obtin? Trebuie sa ma deplasez pana la Focsani si apoi sa merg cu el la Buc sa-mi ridic permisul pana la solutionarea procesului?Nu vreau sa pun avocat,cred ca ma descurc singur sa ma reprezint in instanta sa-mi sustin cauza.Aveti un model de cerere de chemare in judecata pt aceasta speta?Trebuie sa invoc un articol din lege pe care sa-l scriu in acea cerere de chemare in judecata? si daca da,care ar fi art, de care sa ma prevalez ? Deci eu sustin ca nu eram in localitate,ce art, as putea pune? e musai sa pun articolul? Cererea de chemare se face redactata la calculator sau se poate scrie de mana? Va rog sa-mi raspunda cineva cat mai urgent. Trebuie sa actionez urgent pt ca mai e putin si expira cele 15 zile de depunere a contestatiei. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
cirip, utilizator
Va multumesc f mult tuturor ,sunt mai luminat acum si stiu cum sa actionez.Ma gandesc sa scriu in cerere ca pot aduce ca martor persoana care a fost de fata daca e necesar sa-mi solicite instanta la termenele urmatoare si totodata sa scriu ca sa se judece si in lipsa. E bine sa scriu ambele variante? Acum nu indic numele martorului ci doar daca mi se solicita de instanta ulterior ma pot prezenta cu el iar daca considera ca instanta e lamurita sa se judece in lipsa. O sa scriu in cerere cat mai detaliat si cum spuneati mai sus,cat mai motivata .M-am uitat acum pe PV si nu vad sa scrie cu ce fel de aparat Radar am fost detectat ci doar nr. auto al politiei pe care era instalat radarul.Oricum cer verificarea metrologica ,dar daca nu e scris pe PV ce fel de aparat era ,din ala mobil sau din ala static sau cum s-or numi ele(imi cer scuze pt exprimare,dar nu am cunostinte tehnice pe domeniul aparatelor astora de detectare),Pot sa am castig de cauza si pt faptul ca nu e specificat exact tipul aparatului de detectare?
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
cirip, utilizator
Pe noul Cod de procedura nu mai reformulezi cererea initiala intrucat se face procedura de comunicare a cererii si intampinarii fara citarea partilor.....abia ulterior sunt citate partile, asa ca trebuie facuta bine din prima....
nu aveti niciun castig de cauza daca nu este specificat tipul aparatului.

probele trebuie sa le nominalizati in plangere de la inceput si sa solicitati citarea martorului , nu va jucati cu "am un martor dar vi-l spun data viitoare cand ne mai vedem".
polloctav a scris:

Pe noul Cod de procedura nu mai reformulezi cererea initiala intrucat se face procedura de comunicare a cererii si intampinarii fara citarea partilor.....abia ulterior sunt citate partile, asa ca trebuie facuta bine din prima....


Noile modificari imi par aberante...si tipic romanesti...
In Romania tot ceea ce este bun se distruge...
Au dat o lege cu accelerarea judecatiilor si eu ma judecam de 50 de ori mai repede pana sa dea ei legea...
Este incredibil...si o mare bataie de joc...

Poate trimite actiunea si apoi o face cum trebuie ca sa nu iasa din termen.


Nu puteţi să faceţi plângerea contravenţională aşa cum doriţi dvs.

Din data de 15 februarie 2013 avem un nou Cod de procedură civilă ale cărui rigori trebuie respectate. O plângere contravenţională este o cerere de chemare în judecată, iar o cerere de chemare în judecată trebuie să aibă cuprinsul prevăzut la art. 194 Cod procedură civilă, să fie întocmită în numărul de exemplare prevăzut la art. 195 Cod procedură civilă ş.a.m.d., sub sancţiunea anulării acesteia.

Este util să ştiţi faptul că nu veţi primi termen la depunerea plângerii la instanţă. Întâi se vor comunica atât plângerea dvs. cât şi întâmpinarea poliţiei, apoi vi se va pune în vedere să depuneţi răspuns la întâmpinare. Abia apoi se va fixa primul termen al cauzei.

Este util, de asemenea, să ştiţi că o plângere contravenţională care nu îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194-197 Cod procedură civilă este anulabilă, iar această anulare va fi dispusă înaintea comunicării plângerii către poliţie. Instanţa vă va pune în vedere ca, într-un termen de 10 zile de la primirea comunicării, să faceţi completările sau modificările dispuse, sub sancţiunea anulării cererii.

Într-o altă ordine de idei, trebuie să ştiţi că puteţi să vă modificaţi cererea de chemare în judecată şi să propuneţi noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care veţi fi legal citat. Acest prim termen la care veţi fi legal citat este, teoretic, chiar primul termen al cauzei.

Vă dau mai jos un link.la Codul de procedură civilă. Ar fi foarte bine dacă aţi citi de la art. 148 până la art. 152 şi apoi de la art. 194 până la art. 204.
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto loricul loricul Am fost oprit in trafic de agentul de politie care mi-a intocmit proces-verbal pentru depasirea vitezei legale in localitate. Acesta sustinea ca radarul montat ... (vezi toată discuția)