avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Procedura restituire avans-produs nelivrat in termenul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Procedura restituire avans-produs nelivrat in termenul convenit

Buna ziua. Datele problemei sunt:
- persoana fizica plateste avans (40% din total) pentru un produs (cos de fum), cu promisiune de livrare in 20 zile lucratoare (fapt mentionat pe factura pentru avans);
- termenul a expirat, produsul nu s-a livrat, persoana fizica doreste restituirea avansului.
Cum se procedeaza legal in acest caz? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:18, 29 Aprilie 2013
Daca nu reuseste sa isi recupereze banii prin buna intelegere sa le trimita cu confirmare de primire o notificare in care sa stabileasca un termen de restituire a avansului; sa scrie si ca daca depasesc termenul se va adresa ANPC.
Sa pastreze o copie a notificarii, daca nu isi recupereaza banii va trebui sa o anexeze reclamatiei alaturi de copie dupa factura avansului.

Poate ii sperie gandul unui control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict persoana juridica livrare neconforma DaniSalas DaniSalas Buna ziua, Societatea mea a comandat via internet un produs, dupa ce am efectuat plata integrala si am constatat ca produsul livrat nu este cel comandat, ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani ? lenovo lenovo Buna ziua. Problema mea sta dupa cum scrie si in titlu, in recuperarea unei sume, platite in avans, unui depozite de materiale de constructii pt o marfa ce nu ... (vezi toată discuția)
Sesizare fara bon dmitrii23 dmitrii23 Am cumparat niste bunuri , am semnat contract cu vanzatorul , am achitat avansul , si am primit factura fiscala. La ridicarea bunurilor am achitat restul ... (vezi toată discuția)