Buna ziua.Acum 4 ani am fost implicat intr-un dosar penal in care am o parte de vina.Momentan faza in care se afla dosarul este urmatoarea: mi s-a prezentat materialul de urmarire penala in Ianuarie si a fost trimis in instanta.Acum o saptamana am primit o oferta de a fi relocat pe perioada de 1 an in Grecia, oferta pe care am acceptat-o si in momentul de fata ma aflu la munca aici.Intrebarea este urmatoarea: la adresa afisarii nu se afla nimeni (eu urmaresc in fiecare dimineata portalul cu dosare al judecatoriei Buftea pt ca presupun ca in momentul in care mi se trimite citatia va aparea si in sistem), eu nu am un aparator legal al meu ( avocat angajat) si ma intereseaza daca in momentul in care voi fi citat pot amana cumva acest dosar sau ce alte variante am.Vacanta judecatoreasca cand incepe efectiv? Daca nu pot face nimic si lipsesc la primul termen, al doilea va fi dupa vacanta jud in toamna cat sa imi permit sa cer concediu pentru a ma prezenta? Pot obtine un timp dupa ce voi fi citat prima data facand proba cu toate actele necesare ( ctcr de munca, ctr de inchiriere apt in grecia, bilet avion,etc) .Pot cere timp sa-mi gasesc avocat? Intrebarea de baza este cum obtin ragaz de cateva luni (4-5) cat sa-mi permit sa iau concediu sa ajung in tara pt a ma prezenta in instanta cu lectia facuta(avocat care sa ma reprezinte,etc ).Multumesc
In principiu, dosarele penale primesc termen si in vacanta judecatoreasca, mai ales daca sunt arestati in cauza.
La primul termen de judecata (indiferent cand va fi el) veti putea solicita un termen pt angajare aparator ales. Va trebui sa va przentati in fata instantei, sa dati declaratie, chiar daca aveti avocat angajat. Asa este cel mai bine pt dvs, sa nu va sustrageti.
Nu este un dosar cu arestati,este un dosar in care`s acuzat de inselaciune desi incadrarea corecta este abuz de incredere>Deci solutia ideala este sa ma prezint exact la primul termen ce va fi afisat si sa solicit in instanta o prelungire pt a-mi cauta un aparator legal? Sau trebuie sa fac asta in scris inainte de primul termen? Ideea este ca ma astept de pe ozi pe alta sa se afiseze citarea si probabil ca nu-mi va lasa termen mai mare de o luna de la citare pana la instanta, caz in care nu cred ca pot sa cer concediu sa ajung in romania atat de repede ( ca angajat nou as avea cca 2 luni si sa cer concediu de 1 sapt cred ca este aproape imposibil).Cum vedeti situatia asta?Multumesc
Nu stiu ce intelegeti prin afisare. Citatia o veti primi pe adresa postala de domiciliu.
Veti gasi insa pe portalul instantei dosarul inregistrat si termenul acordat.
Veti putea depune in scris o cerere de amanare pt angajare aparator la primul termen. Apoi pana la noul termen acordat in cauza va trebui sa faceti cumva si sa va angajati aparator, evetual sa va si prezentati in instanta sa va audieze. Veti stabili stategia de aparare cu avocatul ales.
Am inteles ideea.Adresa de afisare este la domiciliul din Roamnia si momentan nu sta nimeni acolo.Sper insa ca imediat ce voi fi citat,va aparea si in sistem (portal dosar )pe care il verific in fiecare dimineata , in asa fel incat o sa aflu data.Ei, imediat ce se intampla acest lucru va trebui sa fac o scrisoare catre judecatorie prin care sa cer amanarea acestui termen pentru a-mi cauta un aparator legal sau cum sa procedez?
Divort
gabyyela
Buna ziua.
Ce se intampla daca nu reusesc sa ma prezint la termenul de judecata in care sunt parte parata? Mentionez ca am aflat din intamplare de ... (vezi toată discuția)