avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cazier judiciar la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cazier judiciar la angajare

Este legal sa i se solicite cuiva cazier judiciar la angajare?
Caz: Cunostiinta a dat mproba pentru a fi angajata ca vanzatoare la un supermaerket i sa cerut sa aduca cazier judiciar dupa c a adus si acolo aparera ca are antecedente penale i-a fost refuzata angajarea desi initial i s-a zis ca este angajata
Este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: sabrina__cr , utilizator 18:22, 29 Aprilie 2013
Actele necesare privind angajarea unei persoane le stabileste angajatorul ... sunt situatii in care se solicita si cazierul judiciar.
Nu stiu de ce dar i s-a cam cerut cam peste tot unde fost si nu ma refer la functii publice ci la functii ca consultant in vanzari sau vanzatoare la magazin si inclusiv drept casiera la supermarket acum mi se par prea de tot adica daca a avut niste belele in trecut in viata ei tre sa ramana toata viata cu probleme adica nu mai are drept deloc la munca adica singura ei optiune ramane ajutorul social sau pensia de invaliditate (are si probleme de sanatate ) si munca la negru ?
Avand in vedere ca nu exista un text de lege care sa prevada expres actele necesare angajarii , atunci cel care decide este angajatorul ...
Sau mai bine zis este cam cum am zis eu mai sus . Oricum sunt celebre abuzurtile de le fac anagajatorii mai ales cand vine vorba de angajati.
Va multumesc de raspuns si se pare ca deh e cma exact ce spune si mircea badea "traim in romania si asta ne ocupa tot timpul"
In privinta asta, unii angajatori cam abuzeaza de vidul legislativ.

Alte discuții în legătură

Respinsa din cauza cazierului ContSters292353 ContSters292353 Am dat recent probe pentru angajare la o cofetarie am trcut probe dar la angajare mi sa cerut cazier am zis ca am anum antecedente si atunci am fost ... (vezi toată discuția)
Santaj sexual ContSters290705 ContSters290705 O cunostiinta de 19 ani a vazut un anunt la ziar rubrica matrimoniale in care scria ca \\"doamna matura caut tanara pentru clipa placute exclus domnilor ... (vezi toată discuția)
Buna reputatie - admitere Mihai 465 Mihai 465 Discutam cu un cunoscut, in prezent consilier juridic, despre admitere si imi pune urmatoarea intrebare: poate deveni magistrat (concursul de 5 ani) daca cu ... (vezi toată discuția)