avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cazier judiciar la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cazier judiciar la angajare

Este legal sa i se solicite cuiva cazier judiciar la angajare?
Caz: Cunostiinta a dat mproba pentru a fi angajata ca vanzatoare la un supermaerket i sa cerut sa aduca cazier judiciar dupa c a adus si acolo aparera ca are antecedente penale i-a fost refuzata angajarea desi initial i s-a zis ca este angajata
Este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: sabrina__cr , utilizator 18:22, 29 Aprilie 2013
Bun deci amica mea nu are ce faca acesti oameni angajatorii au ajuns sa taie sa spanzure sa faca ce doresc ei. Adica ma refer a fost acolo a dat interviul a facut perioada de proba i s-a zis ca este angajata iara cand a dus cazierul judiciar i s-a zis sa plimb ursul.
Nu poate reclama nicaieri acst abuz aceasta atitudine de dreptul sfidatoare?
Poate sesiza ITM-ul si/sau Inspectia Muncii cu privire la neintocmirea c.i.m. ..
Bun am sa ii zic sa faca exact asa mi se pare ceva de ordinul incredibilului ce belele a putut sa traga.Si-a cautat de lucru la diverse firme cum am mai zis inclusiv pentru munca in strainatate pste tot patit la fel respectiv a fost respinsa din cauza cazierului judiciar.
Adica este un lucru foarte urat si trist caci de la faptul ca ea si o prietena s-au imbatat acum 5 ani de sau imbrancit iara aceasta cunostiinta din greseala a ajuns de a cazut cu capul de ciment de a decedat.Deci nu a fost destul ca a stat 4 ani la inchisoare pentru asta (condamnare oficiala lovituri cauzatoare de moarte) acum cand vrea sa isi refaca viata dupa aceasta intamplare deosbit de nefericita nu reuseste sa isi gaseasca de munca din cauza faptului ca are cazier judiciar foarte urat si trist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respinsa din cauza cazierului ContSters292353 ContSters292353 Am dat recent probe pentru angajare la o cofetarie am trcut probe dar la angajare mi sa cerut cazier am zis ca am anum antecedente si atunci am fost ... (vezi toată discuția)
Santaj sexual ContSters290705 ContSters290705 O cunostiinta de 19 ani a vazut un anunt la ziar rubrica matrimoniale in care scria ca \\"doamna matura caut tanara pentru clipa placute exclus domnilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre ... Exorcitus68 Exorcitus68 Buna ziua! Am si eu cateva intrebari legate de drepturile noastre fundamentale! In primul rand, se poate ca eu ca persoana fizica, fara a termina domeniul de ... (vezi toată discuția)