avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respinsa din cauza cazierului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respinsa din cauza cazierului

Am dat recent probe pentru angajare la o cofetarie am trcut probe dar la angajare mi sa cerut cazier am zis ca am anum antecedente si atunci am fost rspinsa.
E normalsa se faca asa ceva adica din ce stiam cazierele sunt date cu caracter personal?
Intr-adevar, faptele inscrise in cazier au caracter personal si tocmai de aceea angajatorii se feresc sa angajeze acea categorie de personal care s-a distins de cealalta categorie de personal prin anumite fapte personale considerate reprobabile de categoria de persoane care nu le savarsesc. Cu alte cuvinte nu te poate obliga nimeni sa cumperi mere stricate... doar daca vrei...
Pai sio ce eu sunt un mar stricat adica am trecut de probe desi am fost 6 p un loc totusi m-au obligat sa le aduc copie cazier judiciar desi asta din cate pricep e cam personal de fapt nici nu am mai trebut sa-l aduca cand le-am zis cam niste antecedente m-au si respins.
Asta ma cam suparat lol.
komkao a scris:

Cu alte cuvinte nu te poate obliga nimeni sa cumperi mere stricate... doar daca vrei...

de obicei printre merele "stricate" mai sunt si unele bune astfel incat poti sa le iei la un pret negociat si sa le folosesti daca esti inteligent!
.
toti cei care au cazier trebuie sa aiba o sansa de reintegrare.

daca era o conditie de angajare, cazierul trebuia solicitat inainte de efectuarea probei si nu dupa efectuarea acesteia.

acum daca postul pe care urma sa fie angajata era unul de vanzator/casier iar faptele din cazier aveau legatura cu furtul sau o alta fapta asemanatoare putem considera cazierul ca o cerinta indreptatita a angajatorului dar acesta trebuia solicitat anterior efectuarii probei.

daca postul era de laborant in cofetarie sau un alt post de executant nu vad rostul cazierului.
Era de modelatoare trebuia sa fac torturile prajiturile sa le fac modele etc.
In fine nici macar nu mau intrebat ce belele avut cand zis ca am antecedente m-au aruncta afara ce sa mai zic totul de la o prosteala deci cand aveam 24 ani m-am imbatat cu o amica si ne-am impins una pe alta am impins-o prea rau aia a cazut cap de ciment murit de stat 4,5 ani din cauza aleia abia am scapat ca sa zic asa cu noroc ma respinsasera la faza initiala dar la final mi-au acceptat eliberarea conditionata .
nu ramane decat sa dovediti ca a fost un accident nefericit decesul persoanei in cauza, ati platit cu libertatea si ca doriti sa va reintegrati in societate. exista fundatii care acorda ajutor in acest sens, inclusiv in gasirea unui loc de munca.

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar la angajare sabrina__cr sabrina__cr Este legal sa i se solicite cuiva cazier judiciar la angajare? Caz: Cunostiinta a dat mproba pentru a fi angajata ca vanzatoare la un supermaerket i ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata ContSters292353 ContSters292353 De ce rebuie o persoana care a executat deja peste 80% din o pdeapsa sa s prezinte dupa eliberare la un asa zis oftr de probatiune avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Furt din magazine alina_25 alina_25 Am un amic de se mai deletniceste cu furtul din magazine si deh a avut belele s deh i-am zis sa isi ia macar un avocat din oficiu si deh el a zis ca nu ca ... (vezi toată discuția)