avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Buna ziua,vreau sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema delicata,vecinul meu a construit in spatele casei mele la un metru un garaj si strasina curge aproape de casa mea astfel incat becuil meu este mereu inundat si temelia casei se macina si in plus are si fantana tot in spatele casei tot la un metru,vrand sa faca rau ce pot face?legal

(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine Regulamentului forumului)
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 22:58, 29 Aprilie 2013
Buna seara,

Legal, puteti sa faceti o cerere de chemare in judecata a domnului intemeiata pe art 611. din Codul Civil care stipuleaza ca Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin. si astfel il obligati sa isi modifice sistemul de scurgere al garajului.
Cred ca ar fi bine sa faceti si un raport de expertiza si sa il anexati la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)
Bună seara! nerespectare proiect, probleme cu streasina Chiș Nicoleta Chiș Nicoleta Vecinul meu atunci când a ridicat casa nu a respectat proiectul ( menționez că fundația ere turnată când a cumpărato).Strașină lui a ajuns sub ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)