avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! nerespectare proiect, probleme cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! nerespectare proiect, probleme cu streasina

Vecinul meu atunci când a ridicat casa nu a respectat proiectul ( menționez că fundația ere turnată când a cumpărato).Strașină lui a ajuns sub streașină mea , lucru care pe mine mă deranjează .Întrebarea mea este dacă prin instanță pot rezolva ceva deoarece au trecut aproximativ 8 ani de la ridicarea casei.
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 10:43, 2 Aprilie 2018
Potrivit art. 611 C. civ. proprietarul este obligat sa isi faca streasina casei sale astfel incat apele provenind de la ploi sa nu se scurga pe fondul proprietarului vecin. In conformitate cu art. 630 C. civ. se poate solicita instantei de judecata obligarea la despagubiri, precum si la restabilirea situatiei anterioare atunci cand acest lucru este posibil, a proprietarului care cauzeaza, prin exercitarea dreptului sau, inconveniente mai mari decat cele normale in relatiile de vecinatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare servitute luticus luticus Un vecin si-a construit o anexa cu zidul pe hotar si 60 cm streasana deasupra terenului meu unde se scurge si apa de ploaie dar ma rau e faptul ca intre ... (vezi toată discuția)
Intrebare flamitza flamitza Buna ziua,vreau sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema delicata,vecinul meu a construit in spatele casei mele la un metru un garaj si strasina curge ... (vezi toată discuția)
Interpretarea legii. Tarzan2012 Tarzan2012 Art. 611 Picătura streşinii Conform art. 611 din Cod civil, [i]Proprietarul este obligat să îşi facă streaşină casei sale astfel încât apele ... (vezi toată discuția)