avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tutela-punere sub interdictie, modalitati de ridicare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tutela-punere sub interdictie, modalitati de ridicare a tutelei



Sunt divortat,am 2 copii majori, am fost internat conf.art.114 intr-un spital de psihiatrie, dupa externare un nepot m-a dat in judecata si am fost de acord sa ma ajute intrucat tatal meu tocmai decedase, nu am stiut atunci ca de fapt el obtinuse tutela asupra mea.L-am crezut serios dar el urmarea de fapt partea mea de mostenire.Timp de un an nu m-a ajutat cu nimic ,a beneficiat de toate bunurile mostenite de mine.Am facut recent o reevaluare psihiatrica din care rezulta ca sunt sanatos. Cum pot scapa de tutela ,la care instanta sa ma adresez si cam catre ar fi aproximativ taxa de timbru?
(Interventie moderator: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule, contravine Regulamentului forumului)

Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 23:17, 29 Aprilie 2013
Este fara taxa de timbru.

Va adresati la instanta unde aveti domiciliul.
In plus tutorele trebuie sa dea o dare seama asupra cheltuielilor facute in timpul tutelei si daca instanta va decide ca puteti fi scos de sub tutela, tutorele trebuie sa se descarce de gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare tutelă claudiasubotin claudiasubotin Bună seara. Am fost tutore pentru mama mea, care a fost bolnavă de alzheimer, numit prin Hotărâre a Tribunalului București. Mama a decedat în anul 2017. ... (vezi toată discuția)
Incheierea tutelei adultului duhastesgut duhastesgut Speta: bunica aflata sub tutela nepotului moare; inainte de deces, nepotul vinde, cu incuviintarea Autoritatii Tutelare, un imobil, proprietatea comuna a ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune fond - tutela (persoana cu handicap) Alecksya Alecksya Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii legat de citatia primita privind descarcarea de gestiune pentru Fond - tutela. Fragment ... (vezi toată discuția)