avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contestare verificare contor electric
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contestare verificare contor electric

Buna ziua

Am facut nu stiu cite sesizari pentru consumul enorm pe care il inregistra contuarul(de la 350kw/luna la 3760kw/luna ; recalculare-22000kw/6 luni)la firma distribuitoare si de abia dupa 2 luni sau gindit sa imi schimbe contuarul.Au montat unul nou,sa pus intr-o punga si sa sigilat iar dupa aceea mi-au spus ca urmeaza sa ma contacteze pentru desigilare si verificare in fata mea.Au trecut 2 luni de la montaj,in care au venit de 2 ori sa citeasca contuarul(380kw/luna)constatind ca inregistreaza corect.Dupa inca 2 saptamini am fost sunat si mi s-a spus ca dupa verificare,contuarul inregistra corect,la care am fost foarte revoltat si am zis ca voi contesta rezultatul si voi face sesizare la organele abilitate.M-am interesat si eu si mi sa spus ca trebuia obligatoriu sa ma cheme pentru verificare.
Inreabarea mea este:
1.daca exista o lege de unde sa reiasa ca trebuia sa faca verificarea si desigilarea in prezenta mea.
2.unde pot sa mai fac sesizari in cazul in care nu ma inteleg cu distribuitorul de energie electrica

Cu stima
Dan Neaga
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:23, 30 Aprilie 2013
!-Verificarea tehnica a aparatelor de contorizat individual se realizeaza in laborator special adaptat tehnic conditionat de natura aparatului ,laborator in care accesul persoanelor straine este interzis
2-Puteti sesiza oficial ANPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pus sa platesc eroarea unui contor enel lucianDanutz lucianDanutz zilele acestea au venit 2 domni de la ENEL pentru a verifica contuarul electric.Acestia au ajuns la concluzia ca acesta inregistreaza mai putin decat consum.Au ... (vezi toată discuția)
Acuzatie sustragere energie electrica Razvan111 Razvan111 Buna ziua, M-am trezit astazi la usa cu un domn de la electrica, sau cum s-or mai numi ei, ca trebuie sa imi schimbe contorul. Toate bune si frumoase pana ... (vezi toată discuția)
Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)