avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare Lega 448/2006
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare Lega 448/2006

Sunt persoana cu handicap, gradul 2 accentuat si pot beneficia gratuit de transport pe maxi-taxi din moara vlasiei catre bucuresti. Soferii spun ca nu am dreptul. Si totodata am dreptul sa muncesc la 8 ore cu carte de munca ? Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de transport gratuit pe maxi taxi ? Se da ceva de la primarie si pt. celelalte linii urbane (metrou, intraorasanesti? ) ?
Va multumesc !
Astept raspunsul dvs !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:28, 1 Mai 2013
Da puteti lucra ca orice om normal ba deoarece atin fost incadrat in grad de handicap 2 avet dreptul sa nu platiti impozitul pe salariu daca veti lucra , interdictia de a nu lucra se aplica doar in cazul pensiilor de invaliditate nu confundat gradul de handicap dat de cate dgaspc cu pensia de invalidtate luat de la casa de pensii.
A doua problema a dvs conform legii aveti dreptul la transport in comun in localitatea de domiciliu dar nu stiu daca cest lucru se aplica si pentru localitatea respectiva si bucuresti dar deasemenea aveti dreptul a 6 calatorii dus-intors cu trenul acetse tichete de calotorie fiind in general procurate de la dgaspc in judetul (sectorul in care va aveti domiciliu) de asemenea daca avet proprietati pe numele dvs sunteti scutit de la plata impozitului pe locuinta (atentie aceasta prevedere se aplica numai pentru locuinta de domciliu si daca sunteti proprietarul casei respective )
Conform norme in vigoare aveti dreptul fie ,la un numar limitat de calatorii cu trenul ,fie abonament auto local
Se acorda o singura facilitate transport,fie CFR,fie transport local

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transportul cu maxi-taxi gratis pentru persoanele cu handicap mihailescucr mihailescucr Buna ziua! Locuiesc in Fierbinti-Targ.Sunt o persoana cu handicap accentuat.Linile ratb nu circula la mine,la mine circula maxi-taxi 415 si 448.Pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap nevazator lacramitza76 lacramitza76 Din nou am o problema si apelez la dv. in speranta caci ma veti ajuta ca si pana acum.O persoana -pensionara de stat cu o pensie minima de 350 lei nu vede ... (vezi toată discuția)