felix34 a scris:
in urma demisiei administratorului, incasarile sint facute de catre unul dintre membrii comitetului executiv.
1. cit timp poate fi mentinuta legal aceasta situatie de provizorat in administrare ?
2. este legal ca un membru al CE sa faca incasarile ?
3. demisia administratorului trebuia sa fie anuntata la avizier, pentru informarea proprietarilor si/sau locatarilor ?
4. care sint masurile legale impotriva presedintelui si comitetului executiv pentru neconvocarea adunarii generale in decursul primului trimestru, cf reglementarilor L230/2007 si HG1588/2007 ?
Ma bucur sa va raspund d-le Felix mai ales ca am trecut prin asa ceva si am intors legislatia pe toate partile si chiar am cerut sprijinul biroului de indrumarea asociatiilor di primarie.
1. Administratorul poate sa-si dea demisia oricand , respectand termenul de 15-30 zile care a fost prevazut in contractul de munca, fara sa motiveze si fara sa ceara aprobarea cuiva. Poate sa plece din tara, poate sa se imbolnaveasca, poate sa treaca pe lumea cealalta. Nu trebuie sa astepte adunarea generala. El este angajat de comitet si nu de adunarea generala. Demisia o prezinta presedintelui.
Noi am dat anunt ca angajam administrator si timp de 3 luni (in care am avut mai multi candidati) , pana am angajat un administrator, membrii comitetului i-au preluat atributiunile.
2. Un membru al comitetului poate prelua casieria, altul rezolva problemele cu furnizorii, banca, apometrele, etc. Noi asa am procedat conform Normelor metodologice "Art. 17 (8) Comitetul executiv preia toate obligaţiile şi răspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cât asociaţia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze."
3. Noi am anuntat si la avizier pentru a vedea poate gasim sa angajam un administrator dintre proprietari si sa stie toti ca fostul administrator nu mai are ce cauta la ei.
4. Pentru ca presedintele si comitetul nu a convocat adunarea generala in primul trimestru, convocati dv adunarea generala cu semnatura a 20% dintre proprietari si luati masura de ai destitui din functii alegand alt presedinte si alt comitet.
Succes.