avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupã bunic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupã bunic

Bună seara! Aș dori, dacă se poate, un sfat de la d-voastră cu privire la succesiune. Mama mea, care este decedată din anul 2005,a rămas orfană de mamă de la 8 luni. După 7 ani, bunicul s-a recăsătorit iar din această căsnicie a avut un băiat. Bunica vitregă a făcut tot posibilul să se rupă legătura dintre noi și bunic, de aceea, noi nu l-am văzut decât o singură dată în viață. În decembrie 2011, bunicul meu a murit ( nici măcar nu am am fost anunțate) iar acum am aflat că ea a făcut succesiunea după bunic, fără să ne cheme pe mine și surorile mele să luăm parte la succesiune ca moștenitoare după mama mea. Problema este că, casa care au construit-o împreună cu bunicul, este pe numele ei iar întrebarea este dacă are rost să atacăm procesul de partajare făcut în lipsa noastră? Știu că în cazul în care casa ar fi fost pe numele lui bunicul, aveam dreptul la un sfert din moștenire. Mulțumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:12, 2 Mai 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere anularea in instanta a certificatului de mostenitor, insa trebuie demonstrat ca dvs nu ati stiut de decesul bunicului si sa cereti repunerea in termenul de optiune succesorala. Dvs Veniti prin reprezentare la mostenirea bunicului ca nepoata de fiica predecedata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pamant si imobil larisa408 larisa408 buna seara sa va spun povestea... parinti mei au primit o bucata de pamant din partea bunicilor mei de pe mama prin urmare ei si-au cladit o casa unde sa ne ... (vezi toată discuția)
Mostenire surori mirclau mirclau buna ziua nici nu stiu cum sa incep dar incerc in speranta ca ma veti intelege,bunicul meu din partea tatalui a primit de la parinti mostenire o casa,bunicul ... (vezi toată discuția)
Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)