avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... compensare cu procedura de insolventa deschisa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

compensare cu procedura de insolventa deschisa

Un debitor isi deschide procedura pe 27.03.2013;ma instinnteaza pe 26.04.2013; in aceeasi zi ,iau marfa de la el si ajungem cu diferentele intre noi la o suma de 1000 lei pe care eu o mai am de incasat ; operatiunea de compensare inca nu s-a realizat
La masa credala ma inscriu cu tot soldul sau numai cu diferenta de 1000 lei?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 14:39, 2 Mai 2013
Inscrieti-va initial cu 1000 lei. Daca lichidatorul nu vrea sa faca compensarea, atunci va actualizati creditul la suma totala.
Totul depinde de ce debite declara debitorul si de lichidator, care poate considera ca un creditor a fost avantajat in raport cu ceilalti creditori si sa anuleze operatiunea obligandu-va sa returnati marfa luata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala in faliment herculeroco herculeroco M-am inscris la masa credala (societatea mea) in faza de reorganizare unui debitor aflat in insolventa. Acum am primt de la lichidatorul judiciar o notificare ... (vezi toată discuția)
Legea 85/2006 myreyla myreyla Am o societate care trebuie sa se inscrie la masa credala in tabelul suplimentar de creante si nu stiu cum sa fac inscrierea deoarece societatea respectiva ... (vezi toată discuția)