avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta cu zile de concediu medical in ultimele 12 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta cu zile de concediu medical in ultimele 12 luni

In anul 2012 am lucrat la o firma unde am avut si niste zile de concediu in perioada martie -septembrie,dupa care m-am angajat la alta firma unde lucrez si in momentul de fata.Avand niste probleme de sanatate trebuie sa stau in spital o perioada mai mare de timp.Cum imi trebuie concediu medical am nevoie de adeverinta de la fostul angajator in care sa se specifice zilele de concediu medical de care am beneficiat .Problema e ca fostul angajator nu vrea sa colaboreze sa-mi dea adeverinta ,Nu stiu ce sa fac unde sa ma adresez ce pot sa fac timpul trece si imi trebuie concediu medical si imi trebuie adeverinta si pt. comisia care imi aproba concediu.Am fost si la casa de asigurari dar nu am primit nici un raspuns.Va rog sa ma ajutati ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: rodika34 , utilizator 16:07, 2 Mai 2013
1. Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevad urmatoarele:
Art. 38. - (1) Platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (in primele 5 zile: angajatorul) au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute n ultimele 12 luni, n vederea acordarii certificatelor de concediu medical.

2. In privinta refuzului, puteti sesiza in scris Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc am sa insist la Casa de asigurari alta solutie nu am

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte demisie Ana Maria90 Ana Maria90 Buna ziua, Nu am primit actele de incetare a activitatii de la fosta firma ,am avut concediu medical si nu pot beneficia de plata de la actuala firma fara ... (vezi toată discuția)
Adeverinta prin care se atesta statutul de asigurat khrik_1977 khrik_1977 buna ziua. am si eu o problema. sunt insarcinata in 7 luni si din cauza unor probleme medicale mi s-a recomandat concediu medical. pt acesta imi este necesara ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de salariat pentru spital si cardurile de sanatate texi texi buna seara.azi am intimpinat o problema la externarea din spital legat de concediu de risc de maternitate.lucrez in acelasi punct de 7 ani dar anul acesta in ... (vezi toată discuția)