avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinte de salariat pentru spital si cardurile de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinte de salariat pentru spital si cardurile de sanatate

buna seara.azi am intimpinat o problema la externarea din spital legat de concediu de risc de maternitate.lucrez in acelasi punct de 7 ani dar anul acesta in martie s au schimbat administratorii.angajatii am fost nevoiti sa ne dam demisia de la firma fostului administrator pe data de 11 martie si noul administrator ne a facut angajarea cu data de 12 martie.
pentru concediul medical ,pe langa cardul de sanatate,mi s a cerut adeverinta de salariat de unde sa reiasa ca in ultimele 12 luni nu am avut/am avut UN NR DE ZILE DE CONCEDIU MEDICAL.de la actuala firma mi s a eliberat pe ultimele 7 luni ca nu am beneficiat de concediu medical .de la fostul angajator imi trebuie pe o perioada de 5 luni acelasi lucru,insa el mi a refuzat eliberarea adeverinte pe motiv ca de la 1 septembrie nu mai este obligat sa elibereze astfel de adeverinte deoarece aceste date exista pe card.dna doctor mi a explicat ca baza de dat nu este completa.
insistand la fostul angajator el mi a zis sa vin cu o scrisoare prin care doctorul imi cere asa ceva si sa i fac o cerere motivand de ce am nevoie de aceasta adeverinta si in termen de 30 de zile imi va elibera adeverinta.
Eu am nevoie pana maine la ora 13 de aceste hartii pentru a mi se elibera concediul medical.
Ce pot face in aceasta situatie si daca fostul angajar chiar are dreptate?
multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 4 Noiembrie 2015
Are dreptate fostul angajat intrucat aveti obligatia sa-i eliberati un astfel de document.

Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul nr. 60/2006 :
Art. 38:
(1) Plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate au obligaţia să elibereze
asiguratului adeverinţe din care să rezulte numărul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, în vederea acordării certificatelor de concediu medical.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta prin care se atesta statutul de asigurat khrik_1977 khrik_1977 buna ziua. am si eu o problema. sunt insarcinata in 7 luni si din cauza unor probleme medicale mi s-a recomandat concediu medical. pt acesta imi este necesara ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre data emiterii concediului medical si data adeverintei eliberate de angajator goby goby Buna ziua! Doctorul de familie mi-a dat concediu medical pe data de 04.08.2014, iar angajatorul mi-a eliberat adeverinta abia pe 06.08 dupa ce a vazut ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu zile de concediu medical in ultimele 12 luni rodika34 rodika34 In anul 2012 am lucrat la o firma unde am avut si niste zile de concediu in perioada martie -septembrie,dupa care m-am angajat la alta firma unde lucrez si in ... (vezi toată discuția)