avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale consum enel refacturat dupa 5 ani
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

consum enel refacturat dupa 5 ani

am urmatoarea situatie :
timp de 5 ani enel a inregistrat un anumit consum si a emis factura lunar aferenta consumului inregisdtrat de contor .
dupa 5 ani am trezesc cu un control in urma caruia enel decide ca a inregistrat in sistemul propriu un indice de masurare gresit in loc de indice 2 avea inregistrat in sistem indice 1 .
prectic , timp de 5 ani mi-a facturat jumatate din cat am consumat = si asta dintr-o greseala interna a lor .
acum nu-mi poate cere banii pe ultimii 5 ani , dar cere banii pe ultimii 3 ani si astfel a emis niste facturi care sa justifice suma ceruta de enel .

in zadar le-am cerut un calcul al sumelor , am depus reclamatii . adrese la enel , la anre ..... la toate institutiile implicate , convocari la conciliere, mediere......fara rezultat. amiabil am uzat toate procedurile .

actele normative din domeniul energiei spun ca daca ai consumat platesti !!!

dar oameni buni , trebuie sa gasesc o portita , nu din culpa mea nu am platit, eu am platit ceea ce se factura , facturile sunt la zi , fara intarzieri.

si pentru ca s-au trezit ei ca au erori in sistem , imi recalculeaza mie .

ce pot sa fac , in conditiile in care enel ameninta cu judecata . ?
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 09:21, 7 Mai 2013
Contestati la ENEL factura respectiva, nu mai tarziu de 30 zile de la emitere.Cu raspunsul ,in caz ca nu va mulţumeşte, mergeti la instanta .
am facut reclamatie , sa fac si contestatie ?

sunt 6 luni de cand au fost emise facturile , timp in care am tot incercat prin adrese sa lamuresc situatia si sa gasesc o rezolvare amiabila ,
acum ein ma ameninta cu judecata .
Pai...ia studiati dvs. daca nu s-a prescris o parte din presupusa datorie.
Cat priveste calculul o puteti lamuri cu ei daca discutati.
Nu prea ar conta ca au gresit daca suma ar fi alta si ar avea dreptul...
pai in primul rand la ENEL nu pot face contestatie , ENEL esate societate , avem contract , deci este litigiu comercial .

cu privire la prescriere , da perioa pentru care au fost emise facturile o buna parte este prescrisa , insa facturile au fost emise acum 6 luni , deci facturile , ca document nu sunt prescrise .
in fine cei de la ENEL ameninta ca ne deschid dosar de faliment , iar ca suma depasesc pragul impus de lg 85.

as putea intenta eu un proces comercial? asta sa evit deschiderea unui dosar de faliment , intrucat daca facturile sunt scadente si neachitate , restul discutiilor le vom purta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)
Enel vrea sa imi ia bani pentru greseala lor DanH DanH Buna ziua, pana anul acesta, in luna Februarie, am primit la sediu facturi ENEL pentru \"consum\". In februarie a venit o comisie de la ENEL sa inspecteze ... (vezi toată discuția)
Recalculare retroctiv factura enel - ilegal ? BX BX O proprietate avand contract social cu ENEL a fost vanduta in urma cu 5 ani catre un nou proprietar. Noul proprietar a primit recent notificare de a incheia ... (vezi toată discuția)