Din pacate astazi dupa masa mi s-a furat din masina geanta cu toate actele, buletin, certificat casatorie, cateva carduri bancare si telefonul. Am chemat politia dar nu am depus plangere inca. Ce ma sfatuiti sa fac, sa le declar pierdute sau furate. Mentionez ca locuiesc de un timp intr-un alt oras decat in orasul si adresa aflate pe buletin si pe carduri. Pe carduri astept ceva bani maine sau poimaine , cum pot sa blochez cardurile fara buletin sau care e procedura si cam cat ma va costa. Multumesc pentru raspunsuri.
de asemenea exista si un telefon de urgenta, 24 de ore din 24, accesati site ul bancii emitente a cardurilor si aflati respectivul numar, este gratuit sau in cel mai rau caz taxabil normal conform tarifelor Romtelecom. Sunati, exista un protocol de identificare si puteti bloca cardurile. Daca formulati plangere penala, ceea ce ar fi corect asa cum ati fost sfatuita mai sus, declarati apoi actele furate evident, nu pierdute.
Masina era parcata intr-un loc mai izolat, dupa spusele politistului sansele de a gasi vinovatul sunt aproape nule. Ma intereseaza calea cea mai simpla de a-mi face acte noi. Problema cu pasaportul este ca inca il am pe numele vechi si adresa veche, pentru ca m-am casatorit anul trecut.
Puteti folosi pasaportul, chiar daca v-ati schimbat starea civila. Avand in vedere si cele spuse de stimabilii colegi de mai sus: mergeti la politie, sunati la banca pentru a va bloca cardurile, si la serviciul de telefonie pentru blocare cartela telefonica.