avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caini pusi la plata de catre asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caini pusi la plata de catre asociatia de proprietari...urgent.....

Locuiesc intr-un bloc cu 44 apt, cu vecini fff dificili, pusi pe scandal si recalcitranti....Acum 7 ani am adoptat 2 catei fff inteligenti si frumusei foc pe care i-am luat in apt meu....Problema vecinilor este ca mai fac si galagie ca orice caine si mai ales ca nu-i suporta pt ca sunt rai.......de aceea acum vreo 4 au aprobat in adunarea generala a asociatiei sa se plateasca pt fiecare caine contributia la gunoi acestia fiind asimilati oamenilor...Anul trecut s-a decis separarea gunoiului, incheind astfel contracte indivu=iduale cu firma de salubritate si platind direct la aceasta si nu prin asociatia de proprietari...in acel moment am dezbatut in sedinta adunarii generale si problema platii pt caini precizand ca o consider nelegala si nefondata din 2 puncte de vedre...in rpimul rand pt ca nu ni s-a adus un temei legal (legea) in baza caruia sunt obligata sa platesc pt ei si in al 2 lea rand pt ca nu-si mai are rost din moment ce gunoiul nu-l mai pltim la asociatie...in acea sedinta s-a aprobat scoaterea cainilor de plata...Acum proprietarii vor ca in sedinta urmatoare sa se discute si probleme reintroducerii cainilor la plata neinvacand nici de aceasta data un temei legal...singurul aspect precizat atunci ar fi fost ca in legea Asociatiilor de proprietari se prevede ca Ad. Gen. poate lua decizii cu privire la orice aspect....(sau ceva asemanator...nu mai retin exact)...

Aveti idee ce pot face in acest caz...nu as vrea sa platesc pt ei si nu stiu cum sa fac....Este pana la urma legal ce fac ei?Exista vreo lege care sa impuna acest lucru?Si daca da care?

As vrea sa precizez ca nu este vorba de bani ci de faptul ca nu mi se pare corect.....cainii nu sunt oameni...fac mirezie este adevarat dar si omul face nu mai zice nimeni nimic......Ce pot face?....ajutati-ma va rog...este urgent.....si sunt fff necajita.....:sorry::sorry::sorry:

IMI CER MII DE SCUZE CA M-AM REPETAT DAR NU MA POATE AJUTA SI PE MINE UN AVOCAT IN DOMENIU? VA ROG MULT......:sorry::sorry::sorry:

Si as fi vrut sa mai stiu daca este legal sa fie pusi la plata si pt energia de la lift care se consuma...mi s-a adus in vedere faptul ca folosind liftul ar trebui sa plateasca si pt acesta deoarece se folosesc si ei de aceste lucruri....(vreau sa precizez ca locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje si deci avem lift in functiune pe care-l folosim cu totii).....Va multumesc mult pt intelegere....
anamaria..vedeti daca hotararea adun gen este trecuta si in statut,si inregistrata la judecatorie. altfel acea hot este nula.
A mai fost discutata situatia asta si pe vreamea comunistilor si s a renuntat ca fiind nelegala.Atata timp cat nu deranjezi pe ceilalti ..nu pot avea pretentii. Si daca sunt unii adm care stau la usa liftului sa numere cursele liftului cu sau fara caine...se intampla in romania.vina pt.lipsa de cultura o dam comunismului.
Pt linistea unor administratori..declarati ca tineti catelul mai putin de 15 zile..restul sta la tara.Sa vedeti ce vor zice.
dle felix..nu fac atacla persoana..dar sa stiti ca un proprietar de la etajul 8 consuma mai multa energie ca cel de la 2 prin utilizarea liftului..dupa dvs ar trebui,si cum este si corect ,ca cel dela 8 sa plateasca mai mult ca cel de la 2..nu?sau daca nu are caine...totul e ok?
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
proprietaru, utilizator
Intru totul de acord cu dl.proprietaru si cu anamaria.
Cine sta sa numere cursele liftului?
Am un vecin la care vin noaptea diversi si liftul se plimba in contintuu noaptea catre apartamentul lui.
El ar trebui sa plateasca mai mult?
Si de fapt nu cainele se plimba ci omul. Atunci ce facem, numaram de cate ori sa plimba omul cu liftul? Poate ca unii au o viata trepidanta si ies si intra din bloc de 100 de ori pe zi. Poti sa-i opresti? Cine si cum contorizeaza?
Unde-i logica dumneavoastra?
Sa va mai povestesc ceva...vara trecuta, pe vremea cand inca plateam pt catei gunoiul la asociatie, am dus un catel sa stea vreo 2 sapt la matusa mea...Am vb sa fie scazut catelul de la plata pe motiv ca nu a locuit efectiv cu noi perioada prevazuta de legea pt plata....Rasp primit a fost dezgustator...mi-au cerut sa aduc un document de la asociatia de proprietari a matusii (sta la bloc ca si mine) din care sa reiasa ca acel catel a locuit la ea, ceea ce era imposibil de realizat din moment ce la asociatia ei de proprietari cainii nu sunt pusi la plata....Neavand acea dovada cainele meu nu fost scos de la plata.....MOTIVATIA ESTE FFF SIMPLA: OAMENII SE SCAD DE LA PLATA IN BAZA UNEI CERERI SI A UNUI ACT DOVEDITOR...LA FEL SE INTAMPLA SI IN CAZUL CAINILOR....!!!Desi am adus argumente solide ca unele persoane au fost scazute de la plata doar in baza unei cereri fara a li se cere dovada, nu am avut castig de cauza...Si totul pt ca am avut curajul sa cer dovada pt unele persoane care locuiau in bloc permanet si nu plaeteau asociatia ca acestea achita darile in alta parte, lucru nedemonstrat de luni de zile....
Spune-ti-mi voi unde-i oare DREPTATEA?CUM SE APLICA LEGEA IN ZILELE NOASTRE?Mi-am vazut de trebea mea ce era sa fac si am platit pt cainele care efectiv nu a stat acolo.....
Domnule felix 34 imi pare rau ca sunt nevoita sa va contrazic dar dk in loc sa cobor cu cainii ii tineam inchisi permanent in casa si liftul folosit cu ei il foloseam inutil daor ca sa-mi pierd timpul de pomana si sa nu ma mai plicitisesc...at cum numeati asta?Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cum au spus si altii nu poti numara de cate ori a folosit unul si altul liftul pt ca niciodata nu va exista egalitate...in unele apt stau 2 pers in altele mai multe si evident si de aici poate rezulta neconcordanta de care vb...
Nu in toate blocurile oamenii traiesc in sistemul "bani-bani-bani”... Chiar exista oameni care gandesc si nu pretind sa se plateasca pt animalele de companie – daca sunt in... "nr decent”. Am mai scris despre o familie - compusa din trei copii, mama, tata si bunici – care locuieste la et 7... Multi, nu?

Chestia cu animalele de companie puse la plata e rautate pura – cine zice altfel minte (mai ales daca acele animale nu fac "scandal" - cum obisnuiesc unii indivizi care isi spun "familie". Punct.

Din pacate, dna anamaria01, trebuie sa va conformati majoritatii rautacioase deoarece hotararile administratiei publice locale sunt date pt a starni zazanie intre vecini...
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Caine la cheltuieli lumi007 lumi007 Buna ziua. As dori sa aflu cat este de legal faptul ca Asociatia de Proprietari a blocului in care locuiesc a decis sa treaca cainii la cheltuieli, exact asa ... (vezi toată discuția)
E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Caine in apartament Paolo_30 Paolo_30 Buna ziua, Problema mea consta in faptul ca deasupra mea locuieste un cuplu in chirie care detin un catel de talie medie.Din cate mi-am dat seama varsta ... (vezi toată discuția)