avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Din data de 29.04.2013 am intrat in preaviz de concediere .In 03.05.2013 am facut cerere de pensionare anticipata partiala. In ce conditii se poate realiza acest lucru? Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 00:26, 4 Mai 2013
Ce inseamna ca ati facut cerere? Ati depus cererea la Casa de Pensii?
Probabil ati pus cerere de pensionare la firma la care ati lucrat pt. ca la Casa de Pensii nu se lucreza pana in data de 7.05.13.
Pensia anticipata( fara penalizare) se poate obtine cu 5 ani inainte de varsta standard de pensionare (care e in functie de luna si anul nasterii - fem sau barbat) daca stagiul de cotizare e mai mare cu 8 ani decat stagiul complet de cotizare - fara stagiu asimilat (facultate, armata).- art.62 din legea pensiilor.
Pensia anticipata partiala ( cu penalizare de 0,75 % pe luna de anticipare) se poate obtine cu 5 ani inainte de varsta standard de pensionare (care e in functie de luna si anul nasterii - fem sau barbat) daca ati realizat stagiul complet de cotizare sau l-ati depasit cu pana la 8 ani. ( art. 65 din Lg. 263/2010)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata roxana69 roxana69 O persoana care are varsta de 55 de ani si stagiul complet de cotizare de 35 de ani poate cere pensionarea anticipata? Cum este afectat cuantumul pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata DanielRa DanielRa Va rog sa-mi spuneti daca cu acest stagiu de cotizare pot iesi la pensie anticipat. Stagiul de cotizare realizat: 36 ani 4luni 25 zile -in gr.II ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mystycum mystycum Buna seara,va supun atentiei urmatoarea situatie:tatal meu implineste luna aceasta pe 27 ,63 de ani cu o vechime in munca de 42 ani.As dori sa stiu cand poate ... (vezi toată discuția)