Din data de 29.04.2013 am intrat in preaviz de concediere .In 03.05.2013 am facut cerere de pensionare anticipata partiala. In ce conditii se poate realiza acest lucru? Multumesc pentru raspuns
Probabil ati pus cerere de pensionare la firma la care ati lucrat pt. ca la Casa de Pensii nu se lucreza pana in data de 7.05.13.
Pensia anticipata( fara penalizare) se poate obtine cu 5 ani inainte de varsta standard de pensionare (care e in functie de luna si anul nasterii - fem sau barbat) daca stagiul de cotizare e mai mare cu 8 ani decat stagiul complet de cotizare - fara stagiu asimilat (facultate, armata).- art.62 din legea pensiilor.
Pensia anticipata partiala ( cu penalizare de 0,75 % pe luna de anticipare) se poate obtine cu 5 ani inainte de varsta standard de pensionare (care e in functie de luna si anul nasterii - fem sau barbat) daca ati realizat stagiul complet de cotizare sau l-ati depasit cu pana la 8 ani. ( art. 65 din Lg. 263/2010)
Pensie anticipata
mystycum
Buna seara,va supun atentiei urmatoarea situatie:tatal meu implineste luna aceasta pe 27 ,63 de ani cu o vechime in munca de 42 ani.As dori sa stiu cand poate ... (vezi toată discuția)