avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare comisioane restante.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare comisioane restante.

Buna ziua!
lucrez la o societate in domeniul vanzarilor.Nu am primit bonusurile din vanzari de mai multe luni.Am primit doar salariu stipulat in contract.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru recuperarea banilor?
Mai nou am auzit zvonuri ca vor sa imi desfaca si contractul de munca.
ce pot sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: laur_ufo , utilizator 14:40, 3 Mai 2013
Bonusurile din vanzari sunt prevazute in c.i.m.?
da ,sunt toate prevazute si ar trebui sa primesc un bonus din marja!
culmea este ca am primit rapoartele de marja de la contabilitate si stiu cat bonus am de incasat ,dar tot timpul sunt amanat cu plata.
Neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza careia acel angajator isi are sediul social
In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona indirect cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca drepturile salariale. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
ok.va multumesc pentru informatii!!!
va doresc sarbatori fericite!!
Hristos a Inviat!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz Cristina urloiu Cristina urloiu Mi am declarat demisia cu preaviz dar mi s a oprit din salariu (bonusul lunar ;care la noi se acorda cu 2 luni in urma ).specific ca in durata preavizului am ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a oferit bunurile mele pe perioada muncii Mariuspopa99 Mariuspopa99 Am fost lucrator la o firma de bricolaj m-am fortat sa imi dau demisia in schimb salariul l-am primit mai aveam de luat bonurile si un bonus di luna curenta ... (vezi toată discuția)
Neacordare bonus dupa demisie ema_voch ema_voch Buna ziua! Situatia mea e urmatoarea: pe la jumatatea lunii iulie 2013 mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca. Lucram in vanzari in domeniul telefoniei ... (vezi toată discuția)