Buna ziua!
lucrez la o societate in domeniul vanzarilor.Nu am primit bonusurile din vanzari de mai multe luni.Am primit doar salariu stipulat in contract.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru recuperarea banilor?
Mai nou am auzit zvonuri ca vor sa imi desfaca si contractul de munca.
ce pot sa fac?
multumesc
da ,sunt toate prevazute si ar trebui sa primesc un bonus din marja!
culmea este ca am primit rapoartele de marja de la contabilitate si stiu cat bonus am de incasat ,dar tot timpul sunt amanat cu plata.
Neplata drepturilor salariale poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza careia acel angajator isi are sediul social
In sesizare se va specifica datele de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata salariului, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimentare, neacordarea reapausului saptamanal etc.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona indirect cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa plateasca drepturile salariale. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.