avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna - urmeaza schimbarea domiciliului mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna - urmeaza schimbarea domiciliului mamei

Buna ziua,
Am urmatorul caz:
- in urma cu un an eu si mama fetitei (acum are 3 ani) am divortat si am obtinut custodia comuna, insa cu domiciul fetitei la mama, fetita sa stea in weekend (vineri seara - luni dimineata) la mine, iar in restul timpului la mama
- fetita merge la gradinita de un an si doua luni
- am fost anuntat de mama ca isi va schimba domiciliul, din Bucuresti in Brasov, zicandu-mi ca ramane la fel programul de luni pana vineri, respectiv in weekend.
Mie mi se pare foarte solicitant pentru fetita sa faca naveta in fiecare weekend de colo-colo. Ce pot face pentru a impiedica acest lucru (cu sanse reale si legal).
Multumesc
Propuneti mamei schimbarea programului parental.
Problema este ca va poate fi afectat programul dvs. de vizita.
Incercati sa gasiti o solutie buna prin buna intelegere.

Daca nu va veti intelege veti ajunge la proces si nu cred ca este prea grozav pentru dvs.

Aveti dreptul de a solicita stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs.
Discutati si acest aspect cu ea.

Insa, va veti judeca la Brasov si nu la Bucuresti.
E dreptul mamei sa isi schimbe domiciliul. Cat nu afecteaza programul de vizita, nu puteti impiedica asta.
La fiecare doua week-end-uri, puteti sa mergeti dvs la Brasov.

Aveti dreptul de a solicita stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs.

Aveti dreptul, dar nu aveti sanse.

Cu sansele este greu de spus...
Nu prea are dar...are...totusi...
Depinde cum judeca judecatorul.
Sunt instante care considera ca minorul trebuie sa ramana in acelasi mediu, etc...

Mie imi pare aiurea chestiunea cu domiciliul deoarece nimic nu este sigur si fiecare schimbare de domiciliu se pare ca necesita un proces.
O aiureala totala...

In Romania nici legea buna nu poate fi buna.In Romania se distruge cam tot chiar si daca este bun.

El poate sa o sacaie...si este posibil ca ea sa nu mai plece in alt oras...
Cand va schimba acest domiciliu? Cum va intelegeti acum? Care e intreg programul?

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. ... (vezi toată discuția)