avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna - urmeaza schimbarea domiciliului mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna - urmeaza schimbarea domiciliului mamei

Buna ziua,
Am urmatorul caz:
- in urma cu un an eu si mama fetitei (acum are 3 ani) am divortat si am obtinut custodia comuna, insa cu domiciul fetitei la mama, fetita sa stea in weekend (vineri seara - luni dimineata) la mine, iar in restul timpului la mama
- fetita merge la gradinita de un an si doua luni
- am fost anuntat de mama ca isi va schimba domiciliul, din Bucuresti in Brasov, zicandu-mi ca ramane la fel programul de luni pana vineri, respectiv in weekend.
Mie mi se pare foarte solicitant pentru fetita sa faca naveta in fiecare weekend de colo-colo. Ce pot face pentru a impiedica acest lucru (cu sanse reale si legal).
Multumesc
Multumesc tuturor si scuze ca raspund atat de tarziu, insa toata situatia mi-a creat o depresie zdravana.
Acum ne intelegem relativ ok, actualul ei iubit, pentru care se si muta din Bucuresti ma "sapa", astfel ajungand sa-mi ceara mama sa nu o mai sun sau sa-i trimit sms-uri in legatura cu copilul, ci doar sa ii scriu mail-uri...
Acum programul este de luni pana vineri la mama, iar de vineri pana luni dimineata la mine - asa este si scris in documentul facut la notar. Ma asteptam ca, fiind custodie comuna, sa am ceva mai multe drepturi decat de a asista la toanele mamei.
Am vorbit si cu un psiholog, care mi-a zis ca orice schimbare in viata copilului e un stres si incerc sa o conving si pe mama sa discute cu orice psiholog pe tema mutarii ei, macar sa fie in cunostinta de cauza.
Mama nu prea are venituri legale, eu am un salariu ok, poate ma pot lega de faptul ca nu poate sa ii asigure conditii, da, stiu, ar trebui sa vorbesc si cu un avocat, dar incerc sa evit un proces, ma tem sa nu incerce mama sa intoarca pe copil impotriva mea...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
viorel2rusu, utilizator
Asta e tot programul? vacante nu aveti?
E destul de usor de motivat in instanta opunerea dv. la schimbarea locuintei minorului; totusi, lipsa de jurisprudenta va este nefasta. Asa ca este cu dus si-ntors.
Legal si logic, ar trebui sa ii puttei mentine domiciliul actual. Favorabil va este si faptul ca doamna nu are un venit din care sa intretina copilul. E demult situatia aceasta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. ... (vezi toată discuția)