avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenul aferent blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenul aferent blocului

Buna ziua,as dori sa va adresez unrmatoarea intrebarea: Daca am cumparat un apartament intr-un bloc pe vremea comunismului,si in contract scrie ca terenul aferent blocului e proprietatea statului,insa proprietarul apartamentului are drept de folosinta,acest drept de folosinta se transforma in drept de proprietate dupa o perioada de timp si daca nu,cum pot cumpara proprietarii apartamentelor terenul aferent blocului pe cote parti bineinteles,caci normal asa ar fi sa fii proprietar si pe teren. Mumtumesc...
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:13, 4 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Da aveti perfecta dreptate,eu m-am exprimat gresit in sensul in care eram f interesat sa aflu daca terenul pe care este construit blocul este proprietatea ascociatiei de locatari sau a statului,avand in vedere ca in contractul facut pe timpul comunismului scrie ca terenul de sub bloc e al statului,si ma gandeam ca a aparut intre timp o lege care sa reglementeze si treaba aceasta
Adica cu alte cuvinte daca nu mai e blocul proprietarii au drept de proprietate (in comun) asupra terenului?
Daca in contract este precizat statutul terenului ca apartinand statului,si in momentul de fata terenul are acelasi statut
Acea cota indiviza trecuta in actul de proprietate este o valoare aferenta suprafetei apartamentului,dar care nu este bine determinata/delimitata ,astfel incat proprietarul sa o poata prelua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cf-teren de sub bloc rezso rezso Doresc sa cumpar un apartament (nr 20) construit in anii 70. In CF referitor la apartament , in apar proprietarii si modul de dobandire. In CF referitor la ... (vezi toată discuția)
Dare in judecata asociatia de proprietari pentru marcare locuri de parcare din cota indiviza ilegal carmenva carmenva buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou ,apartament cumparat fara loc de parcare,fiecare avand cota indiviza de n mp din teren.domnul presedinte ... (vezi toată discuția)
Diferente intre "cota parte de proprietate" si "cota parte de proprietate indiviza" alexberi alexberi Exista diferente intre \"Cota parte de proprietate\" si \"Cota parte de proprietate indiviza\" ? Din cate inteleg eu: 1) \"Cota parte de proprietate\" ... (vezi toată discuția)