avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act donatie bunici-nepot, poate fi atacat de alt nepot?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act donatie bunici-nepot, poate fi atacat de alt nepot?

Buna ziua,
M-ar interesa sa stiu daca se poate ataca o donatie facuta de bunici catre unul din nepoti, in conditiile in care sunt 2 nepoti din partea unui fiu si un nepot din partea unui alt fiu (care a decedat). Pentru 2 dintre ei au lasat ca donatie cate o casa:frantic: insa pt al 3lea nimic. Vreau sa precizez ca toate rudele implicate au declarat ca renunta la acele proprietati, mai putin al 3lea nepot care nu a fost chemat la notar. Se poate face ceva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: alina3552 , utilizator 01:18, 6 Mai 2013
Nu aveau la ce sa renunte cum va spuneam.....acum tspe mesaje mai sus! Poate cere reductiunea liberalitatilor excesive daca I se incalca rezerva succesorala.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil - transfer de proprietate mina89 mina89 As dori sa trec pe numele meu(nepot), casa, anexe si teren intravilan proprietate a bunicului meu, el avand doar un singur copil ( tatal meu) care a renuntat ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire pentru doar unul dintre succesibili cezarpoenaru cezarpoenaru am o intrebare si as dori cateva lamuriri.bunica mea este in viata si ar dori sa lase mamei mele mostenire,casa pamintul etc.MENTIONEZ ca mama mea a avut o ... (vezi toată discuția)