avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Batut la comanda prietenei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Batut la comanda prietenei ...

Daca cineva sare la bataie din gelozie primeste o circumstanta atenunta, daca sare la bataie din razbunare agravanta.

Ce se intampla daca prietena ii zice ca un baiat il supara ca se da la ea, si el il bate? e gelozie? sau razbunare?
Cel mai recent răspuns: sabau26 , utilizator 18:05, 7 Mai 2013
Gelozia constituie circumstanta agravanta din cate imi aduc aminte...deoarece este echivalentul razbunarii...
^colegul de forum a punctat bine + in anumite circumstante,prietena poate fi trasa la raspundere penala pentru instigare la infractiunea savarsita de iubitul ei razboinic
numantere a scris:

^colegul de forum a punctat bine + in anumite circumstante,prietena poate fi trasa la raspundere penala pentru instigare la infractiunea savarsita de iubitul ei razboinic

doar daca ar fi super proasta si ar recunoaste in mod absolut. daca zice "m-am plans prietenului meu ca respectivul tot se leaga de mine" . nu i se va intampla nimica.

Da, prietena nu poate raspunde penal pentru actiunile prietenului , doar pentru simplu fapt ca i-a comunicat acesta situatie.
doar daca ii comunica de mai multe ori ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magistrati luati la "misto". va rog ajutor! problema deosebit de grava! kamikaze1999 kamikaze1999 Am o problema cu iubitul meu ... Povestea dateaza din 2000, cand a primit o bataie sora cu moartea, de la niste indivizi intr-un bar... deoarece respectivii ... (vezi toată discuția)
Sub stapanirea unei puternice emotii sau tulburari datorita cuvintelor scrise iubitei sapsihixx sapsihixx Se poate zice ca suspectul de 20 de ani era sub stapanirea unei puternice emotii sau tulburari asa cum prevedea legea penala: Suspectul v orbeste pe net cu un ... (vezi toată discuția)
Bataie. de pe penal pe civil. kamikaze1999 kamikaze1999 Anul trecut l-am pocnit pe un baiat intr-un club pt. ca acesta ma exaperase (ma tot ameninta sa-i cumpar o bere). Baiatul a cazut si si-a spart capul. A primit ... (vezi toată discuția)