buna ziua
sotia este plecata in strainatate de peste 8 luni. Dorim sa divortam si ea doreste sa imi incredinteze custodia celor 2 fete una de 6 ani si cealalta de 13 ani. Cum ar trebui sa arate si ce ar trebui sa cuprinda declaratia pe care vrea sa o dea la consulatul romaniei din Franta (Marsilia) avand in vedere ca dorim sa facem si partajarea bunurilor. Trebuie sa depun cererea de divort inainte de primirea acestei declaratii sau impreuna cu ea?Multumesc
Eu nu cred ca se poate rezolva medierea de la distanta in sensul de a se produce efecte juridice prin trimiterea unei scrisori...
Poate sa se faca mediere prin mandatar sau prin avocat cu imputernicire avocatiala dar inca nu am avut nicio solicitare in acest sens si nu am studiat ( este o idee doar...)
Poate ne spune cineva care a procedat in acest mod...daca a procedat...
-trebuie sa promovati actiune de divort la Judecatoria Sector 1 Bucuresti
-sotia poate fi reprezentata de avocat ( daca nu poate sa vina), dvs singur ( ceea ce va scuteste de cheltuieli suplimentare)
-se face o intelegere ( nu este nevoie de mediator ca nu aveti ce media in conditiile date,intelegerea poate sa v-o redacteze avocatul ce o reprezinta pe ea)
-la primul termen se consfinteste de intanta intelegerea
-renuntati amandoi la apel in fata instantei si ramane definitiva si irevocabile de la fond
Hotararea judecatoreasca de divort este singurul document oficial valabil si in Franta.
cu un avocat specializat se rezolva destul de repede si fara probleme, fara prezenta sotiei, doar sa-l imputerniceasca
E dificil de stabilit o procedura cu doamna; ca avocat al ei n-as putea sa-i recomand sa nu vina, ar fi consultatii la distanta, dificil. Procura ar trebui sa contina multe amanunte...
Totusi, e familia ei, sunt copiii ei, chiar nu se poate rupe o zi?
In plus, imi pare stupid sa plateasca doi avocati si tranzactie care poate e acceptata, poate nu... in loc sa apeleze la un notar, ca tot se inteleg.
multumesc de sfaturi ..tot nu stiu cum sa fac... de ce este nevoie de cerere de divort la sectorul 1 Bucuresti? eu sunt din Craiova... referitor la costurile partajului...am inteles ca daca partajul este amiabil taxa de timbtu nu se plateste si deci costa putin...nu am inteles eu bine? iar intampinarea daca aste legaliyata de un notar francez nu ar putea fi valabila?
Multumesc
Ati inteles gresit in ce priveste taxa de timbru pt partaj , se plateste si nu se mai recupereaza.
Sotia va poate imputernici sa depuneti cererea de divort la notar si poate veni cum zice Avlil, intr-o zi sa semneze si divortul si partajul la notar.
Intelesesem ca medierea se poate face si cand partile sunt la distanta, daca ar fi semnat un acord asa, l-ar fi depus domnul in instanta.
Divort
elninio2010
vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)