avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reparare prejudiciu pt neincheiere c.i.m.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reparare prejudiciu pt neincheiere c.i.m.

Am trimis avocatul la firma unde am lucrat. Acesta a transmis patronului pretentiile mele, reprezentand prejudiciul cauzat ptr faptul ca nu m-a angajat cu carte de munca desi a promis lucrul acesta iar cand am fost dat afara nu am primit cartea de munca. Avocatul a incercat sa faca o mediere, o intelegere prin care sa evite procesul. Patronul a refuzat, a inceput sa injure si sa adreseze injurii la adresa mea. Reprosa avocatului meu de ce ma apara, nu vrea sa faca nici o intelegere cu mine. Ce sa fac sa merg mai departe.
Continuă ce ai început. Avocatul cunoaşte ce are de făcut.
Pe scurt :
O plângere la ITM . Poate chiar şi una penală pentru evaziune fiscală. De ce nu ? Pe cale civilă vezi "obligaţia de a face" şi daune interes
sITUATIA CARE O PREZINTI ESTE FOARTE GRAVA. ADRESEAZATE URGENT CATRE INSP.TERIT DE MUNCA, MAI ALES CAI AI AVOCAT TE VA SPRIJINI EL IN DEMERSURI. nU VAD DE CE PUI PROBLEMA IN DEZ. PUBLICA, NU AI IN INCREDERE IN CEL CARE L-AI ANGAJAT CA APARATOR. DACA VREI SA FII PRECAUT, POTI SA TE SUPERI PE MINE, DAR LUCRUL ASTA TREBUIA SA O FACI CU ANGAJATORUL MAI ALES CA CRED CA AI LUCRAT O PERIOADA LUNGA SI PUTEAI DE MULT TIMP SA VERIFICI DACA AI AVUT CONTRACT. dACA VREI POTI DESCHIDE LITIGIU DE MUNCA SI UNUL CIVIL PENTRU JIGNIRE. DAR TREBUI SA AI MULTE PERSOANE DE PARTE TA CA SA II POTI CHEMA LA PROCES IN CALITATE DE MARTORI CARE SA CONFIRME CA IN PERIOADA RESPECTIVA AI LURCATA CU EI IN ECHIPA SAU IN FIRMA, DAR MA INDOIESC CA LA PRESIUNILE CARE SE FAC, VA FI UNUL DISPUS SA ITI IA APARAREA PENTRU A-SI PIERDE LOCUL DE MUNCA. iN CE PRIVESTE INSCRISURI NU SPUI NIMIC DE ELE, ASA CA REVINO CU DATE.
--------------LA FINAL, MULTII IMI SPUN CA SUNT MAI DUR IN SOLUTII SAU AM CEVA CU CINEVA DE FAPT, INCERC SA-L PREVIN PE OM LA CE SE POATE ASTEPTA, SI PE EL IL INTERESEAZA DE FAPT CUM PUNE IN PRACTICA PROBLEMA, NU CUM SCRIE LA LEGE, CA EL NU ARE PREGATIRE DE SPECIALITATE. LEGEA TREBUIE SA O RESPECTE SI SA O APLICE CEI CARE SUNT PUSI ACOLO, NU TREBUIE CINEVA SA VINA SA-I SPUNA CA POTRIVTI ART.... DIN LEGEA NR... TREBUIE SA PRIMEASCA SAU SA-I REZOLVE CEVA. tERBUIE SA INTELEGETI CA INTRU-N STAT DE DREPT SI EUROPEAN, CETATEANUL DE RIND, SE ADRESEAZA CU O PROBLEMA LA O PERSOANA COMPETENTA, IAR ACESATA DIN URMA TREBUIE SA FACA DILIGENTELE NECESARE CA REZULTATUL SA FIE CEL ASTEPTAT DE PETITIONAR, VU CUM E LA NOI IN TARA. EX. EU IN CALITATE DE CETATEAN MA DUC LA POLITIE, PENTRU NUMERE PROVIZORII LA AUTO SI TREBUIE EU ZA-I ZIC CE ACTE TERBUIE PUSE LA DOSAR?
multumesc! patronul este destul de bogat si are relatii, sper sa nu am alte probleme. a incercat de intimideze avocatul cu amenintari
ca proba aveam un martor, acum va evita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare neplatite - patron nesimtit din cale afara gabi23_69 gabi23_69 lucrez la o firma din iulie 2005. am prevazut in contract timp de lucru 8h/zi. pe langa astea 8 ore am lucrat si cate 2 sambete, evident neplatite. din ... (vezi toată discuția)
Amenda primita nedrept costin90 costin90 Buna ziua.Sa va povestesc intamplarea nu prea fericita. Saptamana trecuta ,la mare fiind ,pe la ora 02:00 ,impreuna cu 2 amici ne intorceam dintr-un club ... (vezi toată discuția)
Ajutoor! am nevoie de un sfat urgent. sotul meu poate fi acuzat de delapidare? angela.o angela.o Am observat ca in acest forum, oamenii simpli pot obtine sfaturi utile si imi incerc si eu norocul daca cineva cu cunostinte in domeniu este dispus sa ma ajute ... (vezi toată discuția)