avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de divort dupa intrarea in vigoare a NCPC - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de divort dupa intrarea in vigoare a NCPC - mediere obligatorie?

buna ziua,
conform noului cod civil, inainte de introducerea actiunii de divort, trebuie mai intii trecut pe la mediator?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:07, 13 Mai 2013
NORMAL divortul se poate inchea pe cale amiabila la notar sau la primarie fara a mai merge in instanta doar in cazul in care nu aveti copii minori si bunuri comune de impartit!
In caz contrar in prima faza veti apela la un mediator formal ca doar oricum doriti sa divortati iar acesta nu are cum sa opreasca acest lucru dar asa e formal conform codului civil. Si apoi la instanta !
Chiar daca pare o procedura in plus medierea ar putea fi o forma de simplificare a situatiei dumneavostra. Vizita la mediator presupune o ora de discutii cu mediatorul impreuna cu care stabiliti conditiile divortului ceea ce face ca procedura judiciara de desfacere a casatoriei dumneavostra sa fie mult mai rapida si mai putin traumatizanta !
Deocamdata nu este obligatoriu sa mergeti la mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu acordul ambilor parti ContSters216223 ContSters216223 Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot divorta la starea civila(la notar nu imi permit), dar avem 2 copii minori,suntem de acord amandoi,nu avem nimic de ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba o actiune de divort din culpa exclusiva a paratului in actiune de divort prin acord? LDTE LDTE Buna ziua! va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat juridic in urmatoarea situatie.In calitate de reclamant am deschis actiune de divort din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort mediator elenagea elenagea daca partile sunt de acord cu divortul,se mai da si un timp de gandire pana cand se hotaraste desfacerea casatoriei?sau la prezenta si acordul ambilor se ... (vezi toată discuția)