buna ziua.
suntem 2 frati, celalalt are casa, cumparata de parinti, eu urmeaza sa raman cu casa parintilor desi acum nu locuiesc acolo.
am hotarat sa imi faca contract vanzare-cumparare, pentru ca fratele meu sa nu aiba pretentii asupra imobilului, dupa decesul parintilor. am facut intabularea ,care sunt urmatorii, pasi si ce taxe ar mai trebui platite catre stat.
Mentionez ca imobilul cu pricina a fost construit de parintii mei in anul 1952.
va multumesc, sper ca nu deranjez,.:sorry:
Ati facut intabularea pe numele parintilor? Atunci va trebui sa mergeti la notar impreuna cu parintii si sa incheiati contractul de vanzare-cumparare, taxele ce trebuie platite sunt in functie de pretul de vanzare, onorariu notarului depinde si el de asta. Doar notarul vi le poate comunica.
va multumesc mult, o ultima intrebare:
casa este la tara , este neaparat nevoie sa facem actele de vanzare cumparare, la notarul de acolo sau se pot face si la constanta, la oricare notar?
Va multumesc.
Acte de vanzare cumparare indiferent despre ce bun este vorba se pot face la orice notar,prezentand actul de proprietate si cele doua parti:vanzator,cumparator
Partaj
monicah
suntem doi frati dupa moartea parintilor am facut succesiune ,sora mea vrea sa-mi cedeze partea din casa .Am fost la un notar si ne-a recomandat sa facem prin ... (vezi toată discuția)