avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura vanzare cumparare / casa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura vanzare cumparare / casa parinti

buna ziua.
suntem 2 frati, celalalt are casa, cumparata de parinti, eu urmeaza sa raman cu casa parintilor desi acum nu locuiesc acolo.
am hotarat sa imi faca contract vanzare-cumparare, pentru ca fratele meu sa nu aiba pretentii asupra imobilului, dupa decesul parintilor. am facut intabularea ,care sunt urmatorii, pasi si ce taxe ar mai trebui platite catre stat.
Mentionez ca imobilul cu pricina a fost construit de parintii mei in anul 1952.
va multumesc, sper ca nu deranjez,.:sorry:
Cel mai recent răspuns: yomismo , utilizator 04:03, 3 Martie 2009
Ati facut intabularea pe numele parintilor? Atunci va trebui sa mergeti la notar impreuna cu parintii si sa incheiati contractul de vanzare-cumparare, taxele ce trebuie platite sunt in functie de pretul de vanzare, onorariu notarului depinde si el de asta. Doar notarul vi le poate comunica.
va multumesc mult, o ultima intrebare:
casa este la tara , este neaparat nevoie sa facem actele de vanzare cumparare, la notarul de acolo sau se pot face si la constanta, la oricare notar?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
sind, utilizator
Acte de vanzare cumparare indiferent despre ce bun este vorba se pot face la orice notar,prezentand actul de proprietate si cele doua parti:vanzator,cumparator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere titlu de proprietate abramis abramis Cum pot obtine un titlu de proprietate in conditiile in care am doar un act de vanzare cumparare pe un teren (incheiat in anul 1958 intre vanzator si tatal ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)
Partaj monicah monicah suntem doi frati dupa moartea parintilor am facut succesiune ,sora mea vrea sa-mi cedeze partea din casa .Am fost la un notar si ne-a recomandat sa facem prin ... (vezi toată discuția)