Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute sa-mi spuna: daca un proces s-a inceput in ianuarie 2013, se aplica vechiul CPC sau noul CPC. Adica, concret ma intereseaza termenul in care se poate face raspuns la intampinarea paratului. In vechiul CPC nu stiu daca era prevazut un anume termen, cred ca se putea depune si la termenul de judecata, dar in NCPC se prevede ca se depune in termen de 10 zile de la comunicarea intampinarii. As vrea sa stiu care text legal se aplica ?...multumesc mult daca ma poate ajuta cineva :)
Procesul dvs se va judeca dupa vechiul cod de procedura civila, prin urmare intampinarea ar trebui depusa cu cel putin 5 zile inaintea termenului de judecata. Ea se poate depune insa si in ziua termenului, neexistand vreo sanctiune. Strategia depinde de interesul dvs in cauza.
Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, la art. 3 alin. (1) prevede urmatoarele:
"(1) Dispoziţiile Codului de procedură civilă se aplică numai proceselor şi executărilor silite începute după intrarea acestuia în vigoare."