avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz eliberare certificat suplimentar de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz eliberare certificat suplimentar de mostenitor

Am depus actele necesare eliberarii certificatului de mostenitor la boroul unui notar public. Mi s-a eliberat certificatul de mostenitor dar dupa un an, am gasit alte acte doveditoare privind mostenirea si am solicitat aceluiasi notar eliberarea unui certificat suplimentar de mostenitor. Acesta a refuzat. Ce pot sa fac in acest caz? Este indreptatit notarul sa ma refuze? Pot sa ma adresez altui notar?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:10, 7 Mai 2013
Notarul este obligat sa va elibereze suplimentul.
Aveti dreptul de a merge insotit de avocat la notar pentru a se lamuri situatia.
Avocatul poate intelege care este problema.
Va multumesc pentru raspuns, dar va rog sa imi spuneti baza legala a obligatiei notarului de a-mi elibera suplimentul certificatului de mostenitor. Va solicit acest lucru intrucat notarul mi-a spus ca nu este obligat sa imi elibereze actul solicitat.
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
cu stima!

Dvs aveti doua posibilitati fie cereti incheiere de respingere notarului care refuza intocmirea certificatului si acesta in aceasta incheiere va motive refuzul, dvs putand sa va adresati judecatoriei de pe raza circumscriptiei unde notarul public isi desfasoara activitatea. Instanta hotarand daca este corect refuzul notarului sau nu. In caz ca este incorrect, instanta va obliga notarul la intocmirea actului indicated in hotarare cum anume sa fie intocmit.
A doua posibilitate este sa cereti transferul dosarului dvs la alt notar unde sa faceti suplimentul.
Nu se poate face supliment la alt notar Decat in acest fel, deoarece cel care a instrumentat dosarul initial va face si suplimentul acestuia, except facand suplimentarea certificatelor de la fostul Notariat de Stat unde competeneti sunt toti notarii din circumscriptia judecatoriei respective, suplimentarea certificatelor de mostenitor ale notarilor care nu mai functioneaza si a caror arhiva la preluat Camera Notarilor Publici.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare succesiuni: sunt plimbată între notari din cauza unui certificat de calitate de moștenitor și nu știu cum să rezolv problema Cristi1956 Cristi1956 Pentru a putea dezbate succesiunea dupa sotul meu decedat in urma cu 11 luni imi este necesara suplimentarea unor succesiuni ale acestuia dezbatute in ... (vezi toată discuția)
Refuzul notarilor din circumscripția teritoriala de a elibera ... raducan42 raducan42 Refuzul notarilor din circumscripția teritoriala de a elibera certificat unic moștenitor pt o succesiune dezbătută a mamei mele decedate, pe motiv că mama ... (vezi toată discuția)
Notar cu probleme Anda_B Anda_B In urma decesului tatalui meu s-a deschis dosarul de succesiune la un notar. In acest timp pe se afla pe rol un dosar de mostenire al tatlui meu, dosar care ... (vezi toată discuția)