avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune fara unul dintre membrii familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune fara unul dintre membrii familiei

Buna ziua. Bunicul meu a decedat in iarna si doresc sa deschid succesiunea pentru a evita acea amenda ce survine dupa cele 6 luni trecute. Problema este ca tatal meu (fiul decedatului) este plecat din tara si se afla sub contract, deci nu poate pleca atunci cand are el chef.
Doresc sa stiu daca bunica poate sa mearga sa deschida succesiunea si sa semneze doar ea, urmand ca tatal meu sa vina sa semneze in toamna. Se poate face asa ceva pentru a evita amenda respectiva ?

Astept cu mare interes raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:44, 7 Mai 2013
Nu e vorba de nicio amenda.
Trebuie sa accepte succesiunea in termen de 1 an de la deces ( poate da o declaratie la ambasada/ consulat). Daca finalizati dezbaterea succesiunii in termen de doi ani de la deces nu se mai plateste impozit de 1% din valoarea bunurilor mostenite.
Pentru dezbaterea succesiunii, va poate imputernici pe dvs.
Da, nu exista amenda.
Tatal poate imputernici alt om sa semneze in locul lui.
Nu trebuie sa se prezinte personal la notar sau instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Succesiune după moartea mamei valentinap39 valentinap39 Buna ziua. In octombrie 2019 a murit mama mea. Ea a locuit alaturi de tatăl meu in orașul Brăila. Eu locuiesc în București iar fratele meu in Italia. ... (vezi toată discuția)
Succesiune mihni mihni buna ziua. tatal meu a decedat in 16 dec 2006 si pana la ora actuala nu sa dezbatut mostenirea.intre timp 2 din fratii mei sunt in strainatate si nu pot veni ... (vezi toată discuția)