avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata si instiintare de infiintare poprire ...
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata si instiintare de infiintare poprire emise in aceeasi zi

Se poate ca somatia de plata sa aiba aceeasi data ca si adresa de infiintare a popririi? Sau ar trebui ca somatia de plata sa fie urmata de adresa de infiintare a popririi la un anumit interval de timp? Daca sunt trimise amandoua in acelasi timp, in aceeasi zi este legal?
Cel mai recent răspuns: Pinpong , utilizator 21:04, 3 Februarie 2024
Somatia de plata este emisa de executor judecatoresc, ca si infiintarea popririi, deci nu sunt emise de catre creditor; au aceeasi data de emitere, acelasi nume de executor, dar somatia de plata a fost trimisa prin posta in ziua in care s-a deschis dosar de contestatie la executare la cererea mea, deci cu cateva zile dupa infiintarea popririi, in mod normal ar fi trebuit invers sa fie. Art.1014 este valabil in acesta situatie?
Nu se aplica 1014, acesta e in cadrul procedurii ordonantei de plata. se aplica art. 731, daca spuneti ca termenul dat e de o zi, e probabil executare silita mobiliara.

Eu cred ca nu strica sa faceti un efort sa cititi toate raspunsurile, daca tot ne-ati solicitat sprijinul. V-am explicat ca poprirea si somatia nu au legatura intre ele, sunt doua forme de executare diferite ce pot fi efectuate simultan. De unde ati decis dumneavoastra ca e normal sa fie invers? pe ce va bazati?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Eu nu am fost somată, întâi mi s-a pus poprire pe cont, iar a doua zi a venit somația. Culmea, culmilor mai este că e pe baza unui fals, în care apare copia buletinului meu, dar semnătura este falsă, iar când i-am spus executorului mi-a sugerat să consult un avocat, ba mai mult, spunându-i că sunt dispusă să plătesc suma pentru a-mi fi ridicată poprirea până la derularea procedurii penale, m-am mai trezit cu încă o porprire, pe salariu. Dosarul cu pricina este Provident 2009, întrebarea este, angajatul cum a dat bani pe o copie de buletin, iar o alta cum apare acest dosar după atâția ani?Sunt înaintea unui examen, trăiesc un adevărat coșmar de o săptămână, o incertitudine totală, mă simt umilită și îmi este pusă la îndoială onestitatea, am ajuns să îmi fie afectată viața profesională și personală, fără să fiu vinovată de această faptă, dar îi savurez din plin consecințele. Cui și unde să mă adresez? Poate lui Dumnezeu, el deține legea supremă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepere executare silita nairam63 nairam63 Un girant poate fi executat silit fara a i se aduce la cunostinta inceperea procedurii de execuatre silita? Daca la dosar sunt instiintari catre girant ... (vezi toată discuția)
Art. 1014 somatia de plata elenisa elenisa Acest articol 1014 din cod proc civila este universal valabil in orice situatie, in orice tip de executare silita, sau se refera la somatia de plata emisa in ... (vezi toată discuția)
Datorie 1700 lei din 2014, executare silita de 5000 lei in 2021 Vlad N. Vlad N. In 2014 am cerut de la Provident 1700 lei (nu mi-am primit salariul). In luna urmatoare am ramas fara loc de munca si cu datorii care se strangeau. In oct. ... (vezi toată discuția)