avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrarea in munca pe baza de hotarare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrarea in munca pe baza de hotarare judecatoreasca

Buna ziua,

imi spuneti va rog daca se acorda si zile de concediu sau indemnizatie de concediu unei persoane care revine la locul de munca, pe baza hotararii judecatoresti de reintegrare dupa o absenta de 11 luni. (a fost concediat pe baza art 65(1) din codul muncii)
Hotararea spune ca se repune in drepturi (ce se poate intelege prin asta??)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:31, 8 Mai 2013
Va beneficia de toate drepturile, inclusiv la dreptul de C.O.
zilele de concediu se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic, repunerea in drepturi de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti, de atunci vi se calculeaza dreptul la concediu cf. art.145 din codul muncii
deci trebuie sa ii acordam zilele de concediu restanta de 18 zile pentru perioada cat NU a lucrat??
Odata cu decizia de reintegrare, salariatul va beneficia de toate drepturile prevazute in c.i.m. si in actele normative. ... Pentru CO ,va trebui sa depuneti o cerere la angajator pentru a se efectua in natura .. compensarea in bani a Co neefectuat facandu-se numai in situatia in care c.i.m. va inceta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea drepturilor unui salariat in urma unei hotarari judecatoresti anicosma anicosma Unui salariat i se desface contractul individual de munca in luna decembrie 2010. In urma unor procese judecatoresti dupa 1 an-in decembrie 2011 salariatul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna flory83 flory83 Buna ziua Am o nelamurire vis-a-vis de concediul de odihna. In luna august mi-am schimbat locul de munca. As dori sa stiu daca in luna decembrie am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Demisie glyoto glyoto Buna, Stiti daca in cazul in care ne depunem demisia ni se deconteaza zilele de concediu cu plata? (vezi toată discuția)